Кобилкина стана гуру по разводите

Кобилкина стана гуру по разводите
Публикация   26 Май, 2023   /     akcent.bg   /     509

   Наталия Кобилкина вече не е гуру само по въпросите, касаещи секса, а и по разводите. 

Веднага след като сексоложка номер 1 у нас обяви в социалните мрежи, че се развежда за втори път, тя започна да дава съвети как човек да премине по-леко през раздялата.

   Според нея ключово за преминаването през развода е човек да си даде време да приеме ситуацията, да бъде обкръжен от хора, които го обичат, да спортува и не на последно място да флиртува.

  В момента в света от 70 до 80% от семейства приключва с развод. В статистика не са включени хора, живеещи заедно без брак, иначе процента би бил по-висок.????‍♀️
Означава, че почти всеки човек на планета мина, минавал или може би ще мине чрез раздяла.
В 80% от разводи инициатора за раздяла жена.????
 
   Как да преминем този период с минимални щети:
1. Дайте си време на възстановление и приемане на ситуация. Психика бавно се свиква с нова реалност и започва да се адаптира при психически здрави хора отнема от 3 до 6 месеца.
2. Обкръжете си с хора, които ви обичат. Това е чудесен период да поканите на гости любими приятелки, роднини и да прекарате качественно време с тях.????
3. Довърши недовършено. Може би си винаги мечтаела за йога ретрит или курс по рисуване. Сега е момента. Междумужие е време за развитие.
4. Време да влезнеш в най-добрата си форма. Спорт, детокс, маски за тяло и лице - направи своя контакт с тяло и подготви го за нов етап в живота си.????
5. Флиртувай. Не ок да влизаш веднага в серьозни отношения, има нужда от време да се възстановиш. Но флирт е много приятно занимание в този момент. Важно да се чувствате, че не сте сами и има хора, които пак могат да ви харесват.????
6. Медитирай, ставай рано и посвети време на личностно развитие. Смело мога да кажа, че ставам в 5 сутринта и много работя с душа и интуиция в последно време. И това дава невероятна дълбочина и намиране на вътрешния ресурс.????‍♀️
7. Направи физическа промяна вкъщи, примести си някъде, освежи ремонт в апартамента или просто добави свещи, картини, цветя. Направи къща по своя начин уютна и топла.????
8. Вкарай нови навици и нова рутина в живота си. Междумужие това е уникален период за връзка със самата себе си.????
9. Игнорирай и блокирай недоброжелатели. Винаги ще има хора с тяхните лични травми, които ще осъждат теб, проектирайте върху теб тяхната болка. Не се бори с тях. Прати им любов и ги заблокирай. ????
10. Наслаждавай се на всеки момент, пътувай и дай си време да усетиш коя си в момента, какво искаш, накъде вървиш, с кой и на какви условия искаш да бъдеш. ????
Не забравяй, преди всичко това е ТВОЯ живот и само ти решаваш какво да правиш с него.
Как вие преживявате раздели?
Кой в какъв статус сега?
 
   Как си помагате?
Дали до вас има хора в такава ситуация и как ги подкрепяте?
Знам точно, не съди и няма да ти съдят и обикновенно за това, което съдим другите идва в нашия живот.
Лично аз в моменти, когато моите приятели в такива ситуации просто казвам: аз съм с теб и можеш да разчиташ на мен.
И това ще мине, без да има раздели няма как да има и нови срещи.
 
   И след всяка раздяла (приместване, смърта на близки, загуба на работа и т.н.) това е време за израстване и промяна.
P.S. Благодаря за всички за подкрепа и любовта.
 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha