Петък, 22 Ноември 2024

Нов магазин в ,,Здравец- Изток,, откри днес "Свинекомплекс Голямо Враново" на Обръщалото на 9-та

Нов магазин в ,,Здравец- Изток,, откри днес
Публикация   04 Май, 2023   /      Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     376

    Още от миналата година, когато Свинекомплекс Голямо Враново отбеляза своя 50-годишен юбилей, възстановяването от последиците на африканската чума върви успешно. Това каза изп. директор Вихрен Димитров при откриването на новия фирмен магазин в "Здравец- Изток", на обръщалото на 9-та линия. Обектът бе открит с водосвет за здраве и просперитет от отец Стефан.

   Това е част от маркетинговата политика на дружеството - продуктите на "Голямо Враново" да достигат директно до русенци.

   Работи се по разширяване на магазинната мрежа. До месец се очаква да отворим фирмен магазин на пазарчето "Сан Стефано".  Явно следваме казаното от Хенри Форд - да произвеждаме повече, с по-добро качество продукти и на по-ниски цени.

  Голямо Враново ще предлага и продукти по английска рецепта, част от които са и по поръчка на англичанин, търгуващ с местни продукти в България.  Началото бе поставено преди 5-6 години, когато започнахме и предлагахме традиционни английски продукти, разказа Димитров.

                                              

  Очакването е така да се разшири асортиментът и интересът към крайните продукти от свинско месо. Става въпрос най-вече за традиционните бекони, приготвени от различни части на прасето, както и на наденици.

 Свинекомплекс Голямо Враново, в търсене на висококачествени продукти, произведени със съвременни технологии, си партнира и с Университета по хранителни технолоии в Пловдив.

 Естествено, най- предпочитани от русенци са пресните меса, които представляват около 40 на сто от продукцията, както и млените меса. Малотрайните колбаси представляват 20 процента. А през зимата най-предпочитано е било консервираното месо в буркани и консерви.

  Радвам се, че Русе се утвърди като място, където клиентите може да купуват и избират и от други местни производители директно пресни меса и колбаси.

  Продължаваме да разработваме т.н. топли точки с двата мобилни магазина. Интересното е, че най-добре работим във Видинско и Смолянско.  Идията е да направим франчайз мрежа- търговците да работят за себе си с нашата стока. А ние да се концентрираме в производството на качествени прасета  и производни от тях.

                                                 

 Предстои отворянето на транжорна в магазина на "Сан Стефано".  Идеята е да се съчетае търговията на едро и дребно.  Така ще улесним ресторантьорите, които вместо да чакат доставка, ще могат рано сутринта да дойдат и да си изберат, каквото им е необходимо.

 Предвид случващото се с пазара на зърно и на фуражите, Димитров смята, че цената на свинското няма да се покачва повече, поне в близките месеци.

  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha