Вторник, 30 Април 2024

Отново: ,,Русе дирижира операта,, на 6-ти май

Отново: ,,Русе дирижира операта,, на 6-ти май
Публикация   18:23     03 Май, 2023 /     akcent.bg   /     337

    “Русе дирижира операта” се оказа един от най-любимите формати на града и на колегите ми. Всеки, който има желание да надскочи себе си и се престраши, може да застане на диригентския пулт на Гергьовден, празника на Русе! Интересното е, че за първи път хората ще имат възможност да дирижират и солистите на музикалния ни театър!”

   Това сподели маестро Димитър Косев в навечерието на 6 май, събота, когато от 12 часа пред Доходното здание, за трета поредна година ще се състои интересния пърформанс.

   Всеки русенец ще може да бъде диригент за един ден и да дирижира музикален фрагмент от концертната програма, съставена  от най-известни и любими класически творби, подбрани с много любов.

   Ще има и допълнителни награди, и разбира се, специални грамоти за всички, които се осмелят да сбъднат мечтата си.

   Основите на тази инициатива, в която русенци едновременно се забавляват, но и осъзнават ключовото значение на диригенската професия, са положени от главния диригент на Русенската опера - маестро Димитър Косев преди три години, в Деня на музиката - 1 октомври!

   Тогава идеята бе посрещната с огромен интерес и съпричастност.

 Магията на това да подчиниш цял един оркестър на жеста и харизмата си,  е огромно предизвикателство, но и незабравимо изживяване!

   В случая повече ще са забавлението и усмивките, защото инструменталистите и солистите са толкова добре подготвени, че е необходимо русенци единстено да се отдадат на артистичния си талант и умение да жестикулират, за да се получи перфектната музикална картина!

   Творците от музикалния ни театър вярват, че събитието, инициирано с огромно желание и благодарност, ще е още един повод за ново възраждане на духовните ценности, които са упование за всички в  днешните бурни времена!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha