Психолог: Социалните мрежи подсилват социопатията и нарцисизма

Психолог: Социалните мрежи подсилват социопатията и нарцисизма
Публикация   15:11     30 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     280

Ако обърнем внимание на медийното съдържание ще установим, че много от известните са известни само с това, че са известни

   Социалните мрежи, както и всяка друга технология, може да се използват за добри цели, за благополучие и резултати, но би могло да се случи и обратното – да се превърнат в средство за издевателство. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ психологът д-р Пламен Димитров. Новите технологии, чрез които комуникираме дават възможност да видим страни от живота, които преди това не сме виждали. Имало ги е, но не са били отразени. Социалните мрежи обаче са като увеличително стъкло и така понякога в полезрението ни влизат грозни неща, за които не сме си давали сметка, че съществуват, каза още д-р Пламен Димитров.

   Това, което психологията наблюдава е, че социалните мрежи засилват социопатичните и нарцистични тенденции в поведението, за да се привлече внимание.

   Той каза още, че медиите правят хората известни, но ако обърнем внимание на медийното съдържание ще установим, че много от тях са известни само с това, че са известни. Нарцистични личности има сред всякакви прослойки на обществото ни – политици, спортисти, артисти, каза още д-р Димитров.

   Има дълбока криза с психичното здраве и тя не е само у нас, а и в световен мащаб, заключи д-р Димитров.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha