Петък, 18 Октомври 2024

„Дунав 8806“ в група с носителя на Еврокупата на ФИБА „Динамо“ Курск и полуфиналиста от миналата година „Боташспор“ Адана

Публикация   06 Юли, 2012   /     akcent.bg   /     497

 

Тежък жребий сполетя шампионът и носител на Купата на България в дамския баскетбол „Дунав 8806“. Както вече съобщихме „сините феи“ ще участват във втория по сила турнир на Стария континент Еврокупата на ФИБА.

Русенският клуб бе във втора урна, заедно с френските тимове на „Баскет Ланд“, „Лат Монпелие“, „Нант“, „Юнион Ено“, „Тарб“ и израелския „Елицур“ Рамла. Това му даваше сравнително добри опции, но съдбата реши друго. Тя събра момичетата на Георги Божков с първенеца и един от полуфиналистите в турнира от миналата година „Динамо“ Курск и „Боташспор“ Адана. Русия и Турция са сред държавите, в които се обръща много сериозно внимание на развитието на женския баскетбол и логично националните и клубните им отбори са сред най-добрите на Стария континент.

 Наред с всичко останало тези дестинации се очертават и като доста неприятни за клубното ръководство, което ще трябва да урежда пътуване на север до Централния административен окръг на Русия и до една от най-южните дестинации в Турция. Трите тима ще играят на разменено гостуване помежду си, а от групата на осминафиналите ще продължат само двата най-добри. Все пак „Дунав 8806“ ще има своите шансове в крепостта си в квартал „Здравец“, в която по време на срещите с „Динамо“ и „Боташспор“ едва ли ще има празно място, а публиката се очаква отново да е шести, а ако се наложи и седми и осми играч на любимия си отбор – нещо, което русенските фенове са доказвали, че могат. Георги Божков от своя страна е треньор, който е излизал винаги с нагласата за победа независимо от съперника и със сигурност ще подготви не една и два изненади за руския и турския си противник.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha