Вторник, 14 Май 2024

Напук на кризата и обратната тенденция в България, броят на новородените в Русе расте

Напук на кризата и обратната тенденция в България, броят на новородените в Русе расте
Публикация   20:19     05 Юли, 2012 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     523

Със 70 са повече бебетата за полугодието спрямо 2011 г.

 

 

Със 70 са повече новородените в новооткритият през януари АГ- комплекс към МБАЛ- Русе от началото на годината досега, съобщи днес на пресконференция началникът на отделение „Гинекология” д-р Георги Хубчев. Ако тенденцията се запази, това означава в края на годината да има 160 бебета повече спрямо 2011 г.

За отбелязване е, че от няколко месеца тук са родили две румънки и една мексиканка. Ако за последната не е съвсем ясно как е попаднала в АГ- комплекса, то тенденцията повече пациентки да има от северната ни съседка е ясна- около 400 румънки от Букурещ са потърсили специализирана помощ от нашите гинеколози.

На въпрос на www.akcent.bg предвид повечето родени деца и начина, по който се зачева, освен влияние върху това дали имат новият АГ- комплекс и дали той се е отразил на правенето на деца, д-р Хубчев отговори и сериозно, и шеговито. Първият отговор бе насочен към факта, че в старата сграда бъдещите бащи са се чудели как може на такова място да се ражда. Това, че отличните условия предполагат и предразполагат младите жени са се решат да бъдат майки е повече от логично. А в шеговития отговор специалистът посочи, че целият екип работи и предразполага жените да се радват на това да бъдат майки.

От 1998 година досега АГ-комплекса не е имал случай, в който да се наложи родилка или пациентка да бъде прехвърляна в друго здравно заведение за лечение.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha