Трикратният европейски шампион Ангел Русев бе посрещнат с почести и признание в залата за щанги на ТСК- Русе

Трикратният европейски шампион Ангел Русев бе посрещнат с почести и признание в залата за щанги на ТСК- Русе
Публикация   18:00     21 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     489

  Преди броени дни Ангел Русев, който  завоюва за трети пореден път злато на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в категория до 55 кг., днес бе посрещнат в Русе подобаващо Възпитаникът на треньорите Радослав и Кръстина Атанасови  събра двубой от 250 кг /109 кг в изхвърлянето, 141 кг в изтласкването/ и грабна европейската титла отново. Ангел Русев посвети успеха на детето си, което се роди наскоро. Състезателят на ТСК Русе извоюва европейската си титла във второто движение, когато дори не се наложи да прави трети опит. Той стартира със 135 кг, след това увеличи на 141 кг, които му бяха достатъчни за европейската титла.

   Ангел ще се бори и за квота за участие на Олимпийските игри през 2024-а. За свое най-голямо постижение той приема участието си на световното първенство през декември 2021-а в Узбекистан. Там той стана златен медалист в изтласкването и бронзов в двубоя. В по-далечно бъдеще шампионът се вижда като треньор.

                                                          

   Снимки: Румен НИКОЛАЕВ

   Още двама русенци се представиха достойно на състезанието в Ереван. И двамата са от ТСК-Русе. Това са Денис Данев и Рени Русева, която е сестра на Ангел Русев. Денис се нареди на 6-а позиция, а Рени на 9-а. Резултатът на Данев е от 222 кг в двубоя, а в отделните движения той постигна 96 кг в изхвърлянето и 126 кг в изтласкването. Рени събра общ двубой от 125 килограма в двете движения.

   Церемонията по посрещането на топ спортистите бе организирана от председателя на Тежкоатлетическия клуб доц. д-р Кирил Панайотов. Той отбеляза, че Русе продължава да бъде водещ център на този спорт в страната. От 2013-а насам ТСК-Русе е на първо място в страната във вдигането на тежести. Сред официалните гости бе и заместник-кметът по хуманитарни дейности на Община Русе Енчо Енчев, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева и Пламен Нунев, който има съществен принос за развитието на този спорт в Русе.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha