Вторник, 18 Юни 2024

На 22 април ВМРО-Русе и сдружение ,,Вело Русе,, подготвят традиционния си съвместен велопоход Русе - Гюргево

На 22 април ВМРО-Русе и сдружение ,,Вело Русе,, подготвят 
традиционния си съвместен велопоход Русе - Гюргево
Публикация   18 Апр, 2023   /     akcent.bg   /     374

   XIV издание на традиционния си велопоход Русе-Гюргево организират на 22 април 2023 г., събота, ВМРО-Русе съвместно със сдружение "Вело Русе". Под наслова "Помни героите!" той се провежда за отдаване почит на организаторите и участниците в Априлското въстание от 1876 година с полагане на венци и цветя пред паметните плочи в Гюргево, посветени на изявите на революционната ни емиграция. Проявата е посветена на 147-годишнината от героичната Априлска епопея и подвига на четата на Христо Ботев.

   Участниците ще посетят в Гюргево мястото, където е заседавал Гюргевският революционен комитет и е взето решението за организиране на Априлското въстание, обозначено с паметна плоча, както и пристанището на Гюргево, откъдето Христо Ботев и четата му се качват на кораба "Радецки".

   По традиция в инициативата ежегодно се включват настоящият съпредседател на ВМРО Искрен Веселинов и Иво Пазарджиев - председател на ОбС-Русе, които и тази година ще поведат велоколоната.

Велопоходът стартира в 10 часа от пл. "Възрожденски" пред Пантеона на възрожденците в Русе и ще се движи организирано по следния маршрут: Пантеон на възрожденците - бул. "Съединение" - ул. "Плиска" - бул. "Тутракан" - ГКПП Русе-Гюргево - град Гюргево (Централен пазар) "MUV3, StradaVladȚepeș, Giurgiu" (https://goo.gl/maps/g1LyofQHfvyNpPRE7) - Пристанище Гюргево "Șos. Portului, Giurgiu, Гюргево" (https://goo.gl/maps/mk7C3GEWkvuSzMcf7) и обратно.

   Участниците трябва да са със светлоотразителни жилетки и валидни документи (лична карта или международен паспорт). Децата и младежите под 18 години трябва да са с родител или упълномощен придружител.

    Отговорник за провеждане на събитието е областният организатор на ВМРО-Русе Траян Тотев. Допълнителни уточнения и информация на тел. 0895332226.    Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha