Четвъртък, 9 Май 2024

Проф. Хаджийски беше отличен с приз за утвърждаване на болница „Пирогов“

Проф. Хаджийски беше отличен с приз за утвърждаване на болница „Пирогов“
Публикация   07:50     11 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     142
   На тържествена церемония по повод 70 години УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", проф. д-р Огнян Хаджийски, дмн бе удостоен с награда за принос в развитието на болницата. Той е един от двамата лекари, утвърдили специалността Пластична хирургия в страната. Проф. Хаджийски е основен участник в изработването на програмата за обучение на лекари, стандарта и клиничните пътеки по тази специалност в България и дългогодишен ръководител на клиника по Изгаряния в „Пирогов“.
 
   От началото на 2018 г. проф. Хаджийски ръководи екипа на отделение по Пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“, а от преди три години и Департамент Научно-развойна дейност на лечебното заведение.
 
   С привличането на специалисти, като проф. Хаджийски, авторитетът на УМБАЛ „Медика Русе“ нараства все повече. Болницата разширява кръга от заболявания, които лекува и спешна и планова медицинска помощ започват да търсят все повече пациенти от цяла България. Лечебното заведение изгражда и устойчив екип от млади специалисти, които имат възможност да усвоят професионализма на изтъкнатите опитни лекари и да го съчетават с енергията, с която разполагат.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha