Д-р Николай Михайлов: ГЕРБ са земя, никнат отдолу, ПП-ДБ са въздух, долитат отдалеч

Д-р Николай Михайлов: ГЕРБ са земя, никнат отдолу, ПП-ДБ са въздух, долитат отдалеч
Публикация   07:02     04 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     534

ГЕРБ е това, което беше БСП непосредствено след 1989 г. ПП-ДБ са застрашени от окончателен и необратим фалит по аналогия с НДСВ.

  Българските полтически племена никога няма да се откажат от вот. ГЕРБ са почвата- те не се появяват от отляво и отдясно, никнат отдолу. Борисом по произход във висша форма е фолклорен човек.- по силует, по умения да разговаря.В предизборната кампания обикаля и разговаря с хората.

  Хората в "Продължаваме промяната" не са почва и земя, те са въздух - друга стихия, долитат отдалече и имат кратко изтъняла, дори симулирана връзка с почвата.   

ГЕРБ е това, което беше БСП непосредствено след 1989 година. ПП-ДБ са СДС. Това мнение изрази в интервю за "Лице в лице" по bTV психиатърът д-р Николай Михайлов.

   Той определи ПП-ДБ като въздух, а ГЕРБ като земя. По думите му, ПП-ДБ са "градските избираеми", които имат малка връзка с почвата и даже демонстрират отвращение към тези от почвата.


   "Политиката е отношение към другите, в някакъв смисъл психология и от страната на избирателите, и от страната на тези, които са избирани. Важно е да се разбере какво мотивира вотът. За тези 30 години избирателят се научи да реагира в изборния ден с особено нарастващо желание, нещо като своеобразен апетит в една не много голяма и чезнеща част от бълагрския избирателен корпус, един апетит да гласува. Опреснява се чувството за общност. Ние избираме власт. Осъзнаване това, че българската демокрация е слаба", смята психиатърът.

   Според д-р Михайлов българският народ е оценил, че българските политици не се справят или право казано - се справят зле. "Има някои хора, основно в изпълнителната власт, които изглежда са министри за хората, но депутатите изглежда са хора за себе си. Парламентът има традиционно много нисък, плашещо нисък рейтинг поради този спектакъл, който изглежда неугледен на народа особено когато се развихря театър. Има хора, които са в парламента крайно случайно. Те са яление от улицата, натоварени с отговорност, която се свежда просто до натискане на копче и до това да практикуват лоялност. Те не участват в реалната политическа отговорност ни най-малко", заяви психиатърът.

   Според него "абортиралият арест" на Бойко Борисов прави коалиционно взаимодействие между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ малко вероятно.



Коментари

  •     Читател 

    Доктор Николай,позамисли се малко,когато четеш присъди на цели партии,колкото и да не са ти удобни и приятни.Винаги съм те слушал с внимание до сега,но ти си влязал в завой,който води към лабиринт.

Коментирай

   captcha