Неделя, 8 Септември 2024

Живко Парашкевов, Ивайло Иванов и Калоян Георгиев останаха на минута и половина от историята

Живко Парашкевов, Ивайло Иванов и Калоян Георгиев останаха на минута и половина от историята
Публикация   03 Юли, 2012   /     akcent.bg   /     760

Българският национален отбор по плажен футбол изпусна победата срещу Израел в края

.

Националният отбор на България по плажен футбол остана последен в група „B” на Световните квалификации за Таити 2013 в Москва. Както вече съобщихме, в селекцията на играещият треньор Симеон Христов от Варна попаднаха двама русенци. Това са бранителят Живко Парашкевов и универсалният Ивайло Иванов – Точката. Мениджър и водач на националите пък е президентът на ФК „Русе“ Калоян Георгиев.

    България бе в група с обиграните и опитни тимове на Италия, Унгария и Израел. Срещу „скуадрата“ „лъвовете“ спечелиха симпатиите на всички участници и специалисти, като се държаха на ниво почти през целия мач въпреки, че насреща си имаха тим от топ 8 в света. Българите отстъпиха с 2:4 като в един момент бяха много близо до изравняването, но само късметът им попречи да изненадат съперника.

    Във втората си среща Парашкевов, Иванов и компания отстъпиха на Унгария с 1:2, като реферите не признаха попадение на „лъвовете“ въпреки, че дори и „маджарите“ настояха, че топката е преминала голлинията. Качествената игра и израстването на българите, които нямат спечелено дори равенство в историята си, бе оценено от сайта на световната федерация по плажен футбол, както и от руските медии.

    В последният си мач тимът ни игра с Израел, като бе много близо до победата, която им даваше шансове за класиране в следващата фаза. Минута и половина преди края България водеше с 1:0, като дори имаше възможност за по-солидна преднина, но стражът на съперника се справи с немалкото опасности пред вратата си. Точно тогава обаче реферът се подведе по артистичното падане на нападател на Израел след двубой за топката със Живко Парашкевов и отсъди дузпа, след която се стигна до 1:1.

    Българите се увлякоха в атака, търсейки първата победа в историята на националната ни селекция по плажен футбол, но бързите контраатаки на съперника ни донесоха нови две попадения във вратата на „лъвовете“, които отстъпиха с крайното 1:3.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha