Понеделник, 17 Юни 2024

Показно арестуваният шеф на Хидрострой е пуснат под гаранция от 20 000 лв.

Показно арестуваният шеф на Хидрострой е пуснат под гаранция от 20 000 лв.
Публикация   08 Март, 2023   /     akcent.bg   /     247

   Изпълнителният директор на "Хидрострой" Велико Желев, който бе показно арестуван в понеделник вечер, вчера му бе повдигнато обвинение за принуда и лека телесна повреда, днес бе пуснат от ареста срещу 20 000 лв. парична гаранция.

Съобщението дойде от прокуратурата, откъде обясниха, че няма опасност строителният предприемач да се укрие или да извърши друго престъпление.

   Държавното обвинение обаче е наложило на Желев забрана да напуска страната.

   Вчера прокуратурата обвини Желев за това, че на 24 февруари в офиса на Желев на бул. "Цар Освободител" в София, с цел да набави за себе си и другиго имотна облага, е направил опит да принуди свой служител да подпише разходни ордери и записи на заповеди на стойност 68 000 лв. 

   Принудата е била придружена с нанасяне на телесна повреда, а в престъплението освен Желев са участвали още двама, които МВР издирва, съобщиха от държавното обвинение вчера.

   Разследването продължава и днес, като са събрани нови доказателства, разпитани са и свидетели, назначени са компютърно-техническа и съдебномедицинска експертиза. Засега не се установява да е извършвана принуда в степен, която да обосновава искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, посочват от прокуратурата.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha