Виждате някой красавец или красавица и си казвате, че е щастливец и сигурно не остава и 5 минути без гадже. На тези хора сигурно всичко им е поднесено на тепсия, родени са със сребърна лъжичка в устата. Много често обаче случаят не е такъв.

Вярвате или не, привлекателните си имат доста проблеми, въпреки че на пръв поглед не изглежда така.

1. Красотата им е натрапчива.

  Много по-лесно е да заговориш съседката или продавачката от кафенето, която всяка сутрин ти пожелава приятен ден, отколкото зашеметяващ супермодел например. Поради тази причина често на красавиците им се налага сами да си търсят гаджета и да предприемат първите стъпки. Мъжете рядко вдигат толкова високо летвата, защото не обичат да бъдат отхвърляни.

2. Намирисва на изневяра.

Когато видите някой толкова привлекателен, си казвате: „О, не, този е играч!“, „Такъв красавец/Такава красавица няма как да ми обърне внимание и ще му/й омръзна на втората седмица!“, „Не мога да си позволя да ревнувам през цялото време!“. Това е малка част от мислите на средностатистическия човек, който обмисля дали да излезе на среща с някой много привлекателен. И в повечето случаи решава, че не иска да си го причинява.

3. Всеки си мисли, че вече са заети.

Когато видиш някой супер привлекателен, си казваш, че е невъзможно да няма гадже. След което се отказваш и в съзнанието ти остава като невъзможен вариант за теб. Само че много често нещата не стоят така и се оказва, че всъщност пропускаш шанса на живота си да срещнеш сродната си душа. Може би. Ама че порочен кръг!

4. Проблеми с доверието.

Привлекателните хора често си мислят, че гаджето им всъщност не ги обича истински, не изпитва дълбоки чувства, а по-скоро иска да се фука с тях пред другите. Подобни мисли могат да бъдат доста обезкуражаващи и да убият страстта в една връзка.

5. Смятат ги за надути.

Красивите хора често си навличат завистта на околните. Смятат ги за надути, високомерни, злобни. Това автоматично поставя преграда между хората и съответно намалява шанса да се задълбочат отношенията.

Виждате ли? На красивите хич не им е лесно. Имайте едно наум следващия път, когато срещнете такъв човек.