Коалицията ПП и ДБ се обедини с граждански движения под името „Има как“

Коалицията ПП и ДБ се обедини с граждански движения под името „Има как“
Публикация   07:17     19 Фев, 2023 /     akcent.bg   /     281

   Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“, шест организации и граждански движения и граждани днес поставиха начало на обединение, което се казва "Има как".

Събитието, което се проведе пред Народния театър „Иван Вазов“, откри съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков.

   "Днес отбелязваме 150 години от обесването на Васил Левски. Един наистина свят българин. Ще започна с негови думи: „Най-после да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни сили.“ Преди 150 години Васил Левски е показал пътя. Той не е чакал спасител, не е бил в ролята на жертва. Казал е, че само ние задружни можем да променим България. И днес сме пред подобна посока. Зависи от самите нас как ще си подадем ръце, как ще се обединим и ще кажем, че България може да бъде справедлива и просперираща европейска държава. Това е нашата обща задача - да не се делим на политици и граждани. Всички, които искаме да стоим от тази страна, в която знаем, че България може да бъде по-различна днес, трябва да поставим основните на тази промяна“, заяви Кирил Петков.

   Надежда Йорданова от „Да, България“ посочи колко е важно да си отвоюваме държавата, за да сме истински свободни и проспериращи. Ген. Атанас Атанасов, председател на ДСБ, заяви, че обединението е, за да победим, за да превърнем България в равностоен член на ЕС и НАТО.

   Първите граждански движения, които отправиха апел за обединение, така че България да стане справедлива, богата и европейска държава, са „Правосъдие за всеки“, фондация „Заслушай се“, „Спаси София“, „Три жени“, „Екипът на София“, Център за съзидателно правосъдие, гр. Разград, „Боец“.

   „Днес е ден за почит на Апостола на свободата и 150-годишнина от неговата гибел за България. Днес най-малко е повод за откриване на предизборна кампания“, коментира Тома Биков от ГЕРБ на брифинг в централата на партията в присъствието на младежката организация.

Тагове : Има как , ПП , ДБ ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha