Понеделник, 29 Април 2024

Две симфонии тази неделя на русенските меломани

Две симфонии тази неделя на русенските меломани
Публикация   08:07     19 Фев, 2023 /     akcent.bg   /     281

       Тази неделя, 19 февруари, в зала Филхармония меломаните ще имат чудесната възможност  да чуят  две прекрасни симфонии - Седмата на Лудвиг ван Бетовен, оп. 92 Ла мажор  и Седмата на Антонин Дворжак оп.70 ре минор.

    Оркестърът на Държавна опера-Русе е един от малкото оперни оркестри в страната, които имат амбицията и успешно поддържат стандартите на филхармоничен състав, който редовно излиза на концертния подиум с разнообразни и нелеки симфонични програми.

    Държавна опера-Русе ревниво пази марката и традициите на блестящата в миналото Русенска филхармония. Тази историческа обусловеност привлича най-добрите педагози от цял свят, които биха искали техните студенти да опознаят строгите изпълнителски и интерпретационни изисквания с подкрепата и в творческата среда на русенските инструменталисти.

Поради натоварения график на   Оркестъра на Русенската опера не всички получават възможността и привилегията да работят с русенските класически музиканти. Проф. Василевски и проф. Бруннер от Академията за изящни изкуства в Цюрих са от малцината, които имат честта да преподават на своите възпитаници в Русе и да ги представят в програмата на заключителния концерт на русенска сцена.

   След второто издание на диригентския им курс за тази година на сцената в зала Филхармония ще се представят учениците им -

Илона Вулгари (Украйна/Гърция),

Бенямин Цвик (Швейцария),

Пьотр Кошчик (Полша),

Флурин Рюедлингер (Швейцария),

Екатерина Поризко (Русия),

Сирил Гретер (Швейцария) и

Джулия Шварц (САЩ).

Билети на каса Опера и на   www.ruseopera.com



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha