Диян Стаматов към Асен Василев: Мило келнерче! Забрави ли своите учители?!

Диян Стаматов към Асен Василев: Мило келнерче! Забрави ли своите учители?!
Публикация   08:47     17 Фев, 2023 /     akcent.bg   /     229

Мило келнерче.

Забрави ли своите учители? Забрави ли, че дори в годините на безпаричие българският учител не се отказа да образова децата на България?

С тези думи към съпредседателя на “Продължаваме промяната” Асен Василев се обърна Диян Стаматов – председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119 СОУ в София.

Повод за острата му реакция са думите на бившия вицепремиер в телевизионно интервю, където той коментира, че българските учители са били “оставени да ходят с чорапогащници с дупки.

“От Ататюрк до Асенчо

  Кемалисткият лозунг „Селянинът е господар на нацията“ се заражда по време на пребиваването на Мустафа Кемал Ататюрк по българските земи”, пише Стаматов във Фейсбук.

“Барон Кинрос описва следния случай: „… В сладкарницата на грандхотел „България”, където Мустафа Кемал обича да си пие кафето, влиза възрастен селянин с шаячна аба, калпак и цървули… Келнерът обаче се преструва, че не го забелязва. След настойчиви подтиквания отива и грубо го предупреждава, че няма да му сервира…

Разгневен, селянинът вдига заплашително тояга и изрича мисли, които поразяват посетителите и особено Мустафа Кемал: – Как имате

Извиканият на помощ полицай също не може да излезе на глава с него и се принуждават да му сервират.”

Наш Асенчо, в ролята на келнера от сладкарницата на грандхотел „България” показа същото отношение към български учител. Погледна към дупките в чорапогащника, но не се направи, че не ги забелязва, а насочи вниманието на всички към тях

От там припомнят, че дори последните две увеличения не са били по предложения на „Продължаваме промяната“. „Първото беше заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия.

   Припомняме Ви, г-н Асен Василев, че правителството, управлявало преди Вас, увеличи двойно учителските заплати, като това увеличение се обезличи поради инфлацията по вина и на Вашето управление“, се казва в позицията.

   Синдикат „Образование“ смята, че по тази причина Асен Василев няма експертизата да говорите за българското образование, за българските учители и още по-малко за тяхната “нормалност” и външен вид.

   „Синдикат “Образование”, г-н Асен Василев, настоява незабавно да си подадете оставката като лидер на партия, като преди това се извините на българските учители. Припомняме, че българските учители са в стачна готовност и са готови за протести в очакване на бюджет 2023“, завършва позицията на синдиката към КТ „Подкрепа“, подписана от д-р Юлиян Петров.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha