Неделя, 8 Септември 2024

Тежки мачове за ФК „Аристон“ в Румъния

Публикация   26 Юни, 2012   /     akcent.bg   /     448

 

Трите гарнитури на ФК „Аристон“ се завърнаха благополучно от престижния турнир в Букурещ, за който бяха получили покана от румънската легенда Георге Хаджи. Както вече съобщихме, през последните дни децата родени през 2001, 2002 и 2003 година с треньори съответно Драгомир Григоров, Камен Симеонов и Тодор Тодоров мериха сили с най-добрите румънски школи в надпреварата организирана от Хаджи и друг звездите на северната ни съседка Георге Попеску. 9-годишните таланти, водени от Тодоров спечелиха 6 победи от 7 мача. Те надделяха над букурещките „Спорт тийм“ с 6:0, „Димсофт“ с 3:1, „Динамо“ с 5:1, „Стяуа“ с 5:3, „Данилеско“ Констанца с 3:0 и „Астра“ Плоещ с 5:1. На осминафиналната фаза обаче, считаният за фаворит от повечето специалисти русенски тим, изненадващо се препъна в скромния съперник ФК „Браила“ и отстъпи с 1:2. Това бе първата загуба на младите футболисти на Тодор Тодоров от играните 22 срещи с отбори от съседна Румъния и общо третата за тази формация, която има зад гърба си 50 изиграни официални мача за последната година и половина. Така ФК „Браила“ се нареди до „Металист“ Харков и „Баийерн“ Мюнхен, които единствено бяха успели до момента да надиграят родените през 2003 играчи на „Аристон“.

Отборът с треньор Камен Симеонов също успя да прескочи груповата фаза. При 10-годишните те победиха ФК „Суоми“, завършиха наравно с ФК „Плоещ“ и загубиха от ФК „Дунаря“, което им бе достатъчно да продължат напред. На осминафиналите русенци се наложиха над ФК „ЦСС“. В следващата фаза обаче те имаха за съперник най-добрите румънци в тази възраст, събрани във футболната академия на Георге Попеску. Така след неприятното 1:7 „Аристон“ пропусна да се класира сред най-добрите 4 и при родените през 2002 година.

Резултатите на момчетата от набор 2001 на русенския клуб пък бяха точно „на кантар“. Възпитаниците на треньора Драгомир Григоров победиха „Астра“ Плоещ с 3:1, „Спортул Студенцеск“ с 5:2 и „Галакси“ Букурещ с 4:3, но записаха същия брой загуби – от ФК „Питещи“ с 1:2, „Хонвед“ Будапеща с 2:4 и футболната академия на Георги Хаджи с 1:3.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha