Понеделник, 29 Април 2024

Хорът на Русенска опера пее с Андреа Бочели в Саудитска Арабия

Хорът на Русенска опера пее с Андреа Бочели в Саудитска Арабия
Публикация   07:23     27 Ян, 2023 /     akcent.bg   /     391

   Хорът на Русенската опера ще пее на една сцена с един от най-горещо аплодираните съвременни тенори Андреа Бочели в екзотичния оазис Ал Ула в Саудитска Арабия!

   Заедно с магьосника на италианските канцонети в прочутата зала „Марая“, известна като най-голямото в света огледално здание и вписана поради това в Книгата на рекордите на Гинес, ще излязат и русенските майстори на хоровото пеене!

   Хорът на Русенската опера заедно с традиционните си партньори от хор „Дунавски звуци“ възнамерява да възхити елитната  публика на фестивала „Зима в Тантор“!

  Първата част на концерта включва класически творби и оперни фрагменти. В нея русенските хористи ще се изявят с изпълнение на две наздравици - от оперите „Травиата“ и „Селска чест“.

   Втората част е посветена изключително на италианските канцонети. В нея русенския хор участва във всички изпълнения на тенора със световна слава. Финалът на концерта ще бъде поставен с един от оперните бисери - арията „Nesun Dorma“ от „Турандот“ и финала на операта от Джакомо Пучини.

   “Получихме тази „бърза покана“ буквално преди две седмици и ни се наложи много скоростно да подготвим нашето участие!

За нас е не просто чест да пеем на една сцена с Андреа Бочели - приемаме това като отговорно  предизвикателство, но също и като възможност да покажем отново далеч зад пределите на България силата на хоровото изкуство, една от артистичните емблеми на Русе!” - сподели преди да отпътуват с чартърен полет днес за известното Кралство в Близкия изток, диригенът Стелияна Димитрова-Хернани!

        Концертът в зала „Марая“ (името на арабски означава огледало, фасадата на сградата е обшита с 9740 квадратни метра огледални панели) ще бъде на 27 януари, петък!

      На този линк от 19.30 ч. концертът може да бъде гледан  на живо:

       https://m.youtube.com/watch?v=_56XzyVV_P8&feature=youtu.be

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha