Понеделник, 13 Май 2024

Изграждането на магистрала Русе – ГКПП “Маказа“ са обсъждали на среща в Кърджали регионалният министър и зам. председателят на НС Никола

Изграждането на магистрала Русе – ГКПП “Маказа“ са обсъждали на среща  в Кърджали регионалният министър и зам. председателят на НС Никола
Публикация   16:45     23 Ян, 2023 /     akcent.bg   /     547

    Вместо усилия за изграждането на околовръстен път на Кърджали, който да облекчи трафика от и за ГКПП „Маказа“ през родопския град, такива да бъдат насочени за изграждането на магистрала Русе – ГКПП “Маказа“ са обсъждали на среща заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев и регионалният министър арх. Иван Шишков. Това каза пред журналисти в Кърджали Минчев.

   „Това, което каза министърът, бе, че той има фокус и желание да задейства цялостен проект по изграждането на магистрала Русе – Маказа, което означава да се свържат трите основни магистрали - Хемус, Тракия и Марица и това ще отпуши реално трафика“, каза Минчев и допълни, че идеята при реализиране на такъв проект е строежът да започне от област Кърджали. По думите му уверението на регионалния министър е, че документацията около новата магистрала ще бъде задвижена през март тази година.

„Тази среща е много належаща, защото без конкретни и точни мерки от страна на местната власт, на националната и изпълнителна власт, много трудно могат да се случат нещата. Това е едно решение, което може да се случи за около осем месеца, период, за който околовръстен път не може да се случи“, коментира от своя страна областният координатор на "Продължаваме Промяната" Георги Чепишев.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha