Изложба “Заедно срещу дрогата”

Изложба “Заедно срещу дрогата”
Публикация   17:04     07 Ян, 2023 /     akcent.bg   /     311

  Преди близо 20 години... 

Изложбата “Заедно срещу дрогата” беше създадена през 1999 г., като част от програмата на МВР за превенция на употребата на наркотични вещества сред младите хора и свързаната с това престъпност. Идеята и целите на изложбата бяха да се представи цялостна информация за състоянието на този проблем у нас, да се “разбият” митовете, които се разпространяват сред нашите деца и цялото общество.

   Освен работата на МВР и други институции в борбата с производството, трафика и разпространението на наркотични вещества, се даде пълна, точна и вярна информация за най-разпространените наркотици у нас, начина по който те въздействат на човешкия организъм, физическите и личностни увреждания, до които водят, как и къде може да се потърси помощ.

   Може да се твърди, че това е най-успешната проява на музея на МВР през последните 20 години. Бяха организирани няколко кръгли маси и конкурси по темата.

   За период от 7 години експозицията претърпя няколко актуализации, а над 15 нейни копия са разпространени в цялата страна.

Тагове : изложба , дрога ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha