Докога без медицински хеликоптер?

Докога без медицински хеликоптер?
Публикация   18:19     04 Ян, 2023 /     akcent.bg   /     389

  Закупуване на въздушни линейки или медицински хеликоптери е въпрос на култура. Много трудно се поставяме в обувките на другия. Това  каза д-р Мирослав Ненков по повод направеното в планината от доброволците, без пари,  в предаването Пресечна точна на Нова нюз. 

   От 5 млрд. лева в системата на здравеопазването ако тази година не се откраднат три- това е провал за крадците  /вероятно от този порядък са парите, които се крадат/.

  Крадците не могат да си представят как ще се лишат от 150 млн. лева, за да се купят вертолети....

... Прекратената обществена поръчка е изцяло финансова врътка на едни играчи, които искат да я спечелят, пък други им пречат... Не е вярно, че няма пари, категоричен бе д-р Ненков

   Сигурна съм, че става въпрос за пари и за лобита, смята журналистката Мира Баджева.. Хапката е тлъста. Става въпрос за големи комисионни или за големи интереси- откъде ще се купят, кой ще посредничи.

  А доколкото разбирам, при отменената обществена поръчка някой си е оставил двете леви ръце....

  Спасители- доброволци бяха изчислили, че една спасителна операция в планината при инцидент в планината струва 15 000 лева, т.е. толкова струва един човешки живот.

   Дали става въпрос за чиновническо безхаберие или бездарие- че той с последен модел телефон работи, коментира д-р Мирослав Ненков, имайки предвид хора, които явно имат недостиг на капацитет и на професионализъ .

   Ако си представим администрацията като една паяжина, която ще роди поръчката за хеликоптерите,  работи не в интерес на най-доброто за обществото, а за някого, който ще достави въртолетите.

...............................................

    България ще продължи да бъде единствената страна в Европейския съюз без медицински хеликоптери! Това написа в профила си във Фейсбук по повод прекратяването на обществената поръчка за закупуване на медицинските вертолети от Министерство на здравеопазването в края на м. ноември

   Всъщност, какъв Европейски съюз? Медицински хеликоптери имат и в Северна Македония, която не е в Европейския съюз, но която пък България пусна да преговаря за Европейския съюз.

Да, уж развитата и просперираща европейска България пусна уж задръстеняците от Северна Македония. Задръстеняци, но с медицински хеликоптери. И сега кои са задръстеняците? А?

Явно политиците в Северна Македония не мислят само за далаверите, за първия, за втория, за третия мандат. Явно там политиците са загрижени за живота и здравето на хората, които са ги избрали.

Днес имаме най-голямото доказателство, че у нас на българските политици хич не им пука за живота и здравето на хората. Затова тука няма да има медицински хеликоптери. Тука нека мрем.

И кой е виновен сега?



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha