Международен ден на целувката

Международен ден на целувката
Публикация   07:44     28 Дек, 2022 /     akcent.bg   /     464

    28 декември е избран за Международен ден на целувката. Учени са установили, че през целия си осъзнат живот човек се целува средно 14 дни. Световният рекорд по продължително целуване без прекъсване е 30 часа. Според учените през целия си осъзнат живот човек се целува в продължение средно на 14 дни. Въпреки споровете преобладава мнението, че целувката, общо взето, е полезна. Учените са доказали, че докосването с устни е цял букет от сложни химически реакции. Продължителната страстна целувка увеличава пулса над 100 и повече удара в минута. Тя повишава нивото на хормоните в кръвта на човека дотолкова, че може да удължи живота му с една минута. По време на страстна едноминутна целувка пък се губят около 6.4 калории.

   Продължителната целувка по-добре от дъвката, например, нормализира киселинността в устата, което значи, че целуване след ядене намалява риска от кариес. Тя успокоява нервната система и предотвратява стреса. Хората, които обичат да се целуват, като правило са оптимисти и постигат значими лични и професионални успехи. Оказва се обаче, че целувката си има и отрицателни страни. Чрез нея се предават херпес, хепатит А и В и други заразни болести. Колкото до стотиците различни бактерии – за радост 95 процента от тях не са опасни. Различни са целувките в разните краища на света. И до днес няма обяснение защо хората са започнали да се целуват. Твърди се, че в началото това е било знак на доверие. В съвременната цивилизация целувката е най-честият израз на обич и привързаност. Между близки хора целувките се разменят обичайно по бузите. Когато изразява романтично привличане или сексуално желание, целувката се осъществява между устните на двама души или между устните на единия и част от тялото на другия.

Целувките трябва да бъдат разнообразни – нежни и страстни, невинни и яростни. Ето и няколко категории целувки, подбрани от сексолозите специално за нежния пол.

Тъкмо се каните да си тръгвате, но се задържате с погледи. И изведнъж ви връхлита вълна от нежност. Не се сдържайте, а го целунете нежно.

Представете си, че вашите чувства се зараждат, вие се стеснявате да го целунете, но все пак докосвате устните му. Продължавайте така, докато някой от двама ви не издържи и не започне страстно да целува.

    Мокра целувка

Овлажнете устните в нещо вкусно, прохладно или горещо и го целунете с влажни устни.

    Гореща целувка

   Сладката целувка

Тук е подходящ всеки десерт, който ви харесва и на двамата. Пробвайте да го изядете в съчетание с целуване.

Представете си, че се разделяте и искате да го запомните завинаги. Обсипете го с град от целувки, не се ограничавайте териториално.

Тя може да бъде страстна или малко обидена. Захапете леко крайчеца на ухото или на устата, а след това дайте газ на страстта.

   Ескимоска целувка

Потрийте върховете на носовете си, това ще придаде на целувката ви оттенък на привързаност и вярност. 

           Източник: БГНЕС

Тагове : целувка , ден ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha