Понеделник, 22 Април 2024

Отборът по стрелба на полицията в Русе отново с призови места в републиканския турнир в Смолян

Отборът по стрелба на полицията в Русе отново с призови места в републиканския турнир в Смолян
Публикация   18:17     23 Дек, 2022 /     akcent.bg   /     398

   Републикански турнир “Купа България” по стрелба с пистолет за служители на МВР се проведе от 19 до 22 декември 2022 г. в гр. Смолян. Той е част от спортния календар за 2022 г. на Спортна асоциация - МВР.

   Републиканският преглед за служители на МВР е организиран от Спортната асоциация на МВР – отдел “Център по бойна подготовка и спорт” към Академията на МВР и ОДМВР - Смолян. В надпреварата са взели участие 21 отбора с над 110 състезатели, от структури на МВР в цялата страна.

   ОДМВР – Русе се представи с отбор от 5 състезатели: Людмила Пенева, Венета Сорева, Румен Георгиев, Пламен Пенчев и Лъчезар Любенов.

   Русенските служители на МВР се представиха достойно в турнира, като заеха призови места.

   В отборната надпревара при жените Людмила Пенева и Венета Сорева завоюваха шампионската титла и грабнаха медалите и купата за първото място.

   В комплексното класиране отборът на ОДМВР – Русе завоюва също призова позиция, като се класира на трето място и донесе на Русенската областна дирекция бронзовата купа.

*******

   Състезанията по стрелба с пистолет са организирана дейност за усъвършенстване и затвърждаване на специфични познания и умения, повишаване нивото на психическа устойчивост на служителите в МВР. В състезанията се изпълняват техники, усвоени и усъвършенствани в процеса на обучение в стрелкова подготовка.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha