Вторник, 14 Май 2024

Производството на краве мляко спада сериозно през октомври

Производството на краве мляко спада сериозно през октомври
Публикация   07:14     16 Дек, 2022 /     akcent.bg   /     267

   Сред най-тревожните тенденции е спадът в общото производство на краве мляко. През октомври в преработвателните предприятия са постъпили 50 885 хил. литра. Само в първите два месеца от годината количеството е било по-малко

   Производството на имитиращи сирена, които съдържат все пак в състава си краве мляко има ръст от 68 тона, като общото количество направено през октомври е 1264 тона.

   Последните данни от агростатистиката сочат, че в същото време е регистриран спад в производството на истинско сирене – с 90 тона, което почти се равнява на увеличението при продуктите с растителни мазнини. Общото количество на сиренето за десетия месец от годината е 6098. Оказва се, че на практика имитиращите сирена са 1/5 от производството на оригинални продукти.

   Намалява и производството на масло, сметана, както и на заквасени млека. Увеличение е регистрирано само при пресните пакетирани млека и кравето мляко за пиене с добавки.

   Сред най-тревожните тенденции е спадът в общото производство на краве мляко. През октомври в преработвателните предприятия са постъпили 50 885 хил. литра. Само в първите два месеца от годината количеството е било по-малко.

 
 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha