Вторник, 30 Април 2024

Дрогираните българи.... шофьори и всички други позватели на трева, кокаини, анфитамини и метаанфитамини

Дрогираните българи.... шофьори и всички други позватели на трева, кокаини, анфитамини и метаанфитамини
Публикация   14:51     03 Дек, 2022 /     Пламен Цветков   /     884

  Текстът е на общинския съветник Пламен Цветков, писан минилата година... Всъщност това е и първото и единсвено мнение и позиция, изразена от предсативител на местния парламент по повод новия голям и безмилостен бич за обществото- разпространението и употребата на наркотици...

   Разбира се, темата е безинтересна на местните медии. Тя може да бъде отразена единствено и само, ако бъде поднесена от институциите, които са ги ангажирали за чистене на лъскане на персоналния имидж....

   Моля да ме извините, но поста ми е малко дълъг. Ще бъда благодарен на всички, които го прочетат до край. Благодаря и на другите, които само ще го „лайкнат”

   Приятели, в последните дни всички чуваме, виждаме, и сме свидетели на ежедневни случаи с дрогирани и пияни шофьори, които причиняват смърт на пътя, и не само!

Към този момент всички се задоволяваме да приемаме само с тревога така поднесените ни „новини” от нашите национални медии. Сигурно някои от вас си задават въпроса „Какво се случва с българина?”. Други апелират за спешна промяна в законодателството с налагане на по-строги санкции за нарушителите, в това число – дългогодишен затвор или доживотна присъда, при тежките случаи с публични личности, защо само за такива. След дни, седмици, месеци всички ние забравяме какви ужасяващи събития са се случили и изведнъж идва „новина” за поредния случай. Това е нормално свойство на човешката памет, НО както е известно всичко си има граници. ТЯ ВЕЧЕ ПРЕМИНА ВСЯКАВИ ПРЕДЕЛИ, ДАНО НЕ СЪМ ПРАВ!

   Мисля, че е дошло време да се замислим, да не вървим след събитията, а да търсим ПЪРВОПРИЧИНАТА за това явление, а те са известни на всички властимащи, НО

Според мен те се коренят в:

  1. Възпитанието на младото поколение, още в най-ранна възраст – не може един  баща да ми казва, че не може да накара сина си от два часа през нощта до шест часа сутринта да не е на телефона и телевизора, а да е в леглото и да казва, че на сутринта на детето очите му са червени, и да търпи това, още повече, че става въпрос за 6-7 годишно дете.
  2. Липсата на силна държавна политика, която не желае да изкорени порочното влияние на наркотиците. Със сигурност на държавно ниво се знаят всички наркобосове, почти без изключения. Без да съм специалист по темата съм сигурен, че в Сингапур, Северна Корея и ред други държави, наркоманията е сведена почти до нула.
  3. Счупената съдебна система, в която за кокошка няма прошка, а за милиони няма закони – примери безброй...

   Сигурно изтървам и други важни причини, но моля да ме извините за моята недостатъчна компетентност по темата, просто така мисля.

   Съвсем скоро по всички „Социологически прогнози” ще се явим на Нови избори за Народно събрание, което ще излъчи Правителство. Нека му пожелаем, дали е от този Парламент или от следващия, да се помисли сериозно над горните изброени причини и се приложат с цялата си сила дори и сегашните закони.

   От дългогодишния ми опит в предизборни кампании, съм  свидетел, че нито една политическа сила не е излязла с ясна кампания и програма, която да се опита да пребори наркоманията или ще я сведе до минимум. Още повече, че след вземането на властта тези проблеми са неглижирани от всички управляващи на всякакво ниво – важни са схемите, парите, а другото, както казва народа, мамата ….

Тагове : дрога ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha