Дълбоката осцилация е решение за болките в кръста през студените месеци

Дълбоката осцилация е решение за болките в кръста през студените месеци
Публикация   14:29     03 Дек, 2022 /     akcent.bg   /     768

   С настъпване на студеното време, все повече хора започват да се оплакват от зачестели болки в кръста и гърба. Това засяга не само хората в пенсионна възраст, но и по-младите.

   Дълбоката осцилация повлиява благотворно редица заболявания. През зимните месеци е особено подходяща за поддържане на добро здраве и лечение на заболяванията, свързани с възпалителни процеси, счупвания и следоперативно възстановяване.

   При нея се създава електростатично поле, което се предава към пациента, чрез ръцете на терапевта или специален накрайник. То предизвиква вибриране на тъканите в третирания участък. Тези трептения проникват дълбоко в кожата и мускулите на пациента, като задействат биологично активните центрове на клетъчно ниво и стимулират самовъзстановяването.

   Процедурата продължава не повече от 30 мин и създава усещане за приятен масаж, обясниха от МЦ "Медика експерт", където процедурата се търси и предпочита от значителен брой пациенти.

   Методът на дълбоката осцилация има противовъзпалително действие и намалява болката. Използват се лечебни и естетични програми. Освен това тя има много добър ефект при отоци, за заздравяване на рани, при разтегнати сухожилия и мускули, стимулира по-бързото възстановяване при разкъсване на мускулна тъкан.

   В МЦ „Медика Експерт“ от процедурата се възползват широк кръг пациенти - при лечение на остеоартрит, болест на Бехтерев, хроничен полиартрит, ишиас, лумбаго и при други мускулно-ставни проблеми. Осцилация е подходяща и за спортисти, тъй като спомага за по-бързото възстановяване след тренировка, травматични наранявания, увреждания от претоварване и операции.

   Дълбоката осцилация е сравнително нов метод за лечение и не се поема от Здравната каса.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha