Неделя, 3 Декември 2023

Безплатни кръвни изследвания за диабет и специализирани часовници за хора с увредено зрение на дамите от Лайънс клуб „Сексагинта приста"

Безплатни кръвни изследвания за диабет и специализирани часовници за хора с увредено зрение на  дамите от Лайънс клуб „Сексагинта приста
Публикация   13:37     10 Ноемв, 2022 /     akcent.bg   /     262

   Безплатни кръвни изследвания за диабет и специализирани часовници за хора с увредено зрение е поредното дарение на дамите от Лайънс клуб „Сексагинта приста" към членовете  на Съюза на слепите-Русе .

   По повод Денят за борба с диабета-14 ноември ще бъдат направени   безплатни профилактични изследвания .Те ще започнат от 9,00 ч. в сградата на Съюза на слепите на ул. Митрополит Григории , където  ще има представители на Русенската лаборатория Здраве. Медицинските лаборанти  ще вземат  кръвни проби от  хората с увредено зрение за изследвания  на  ниво на кръвна захар, гликиран хемоглобин и други свързани с диабет показатели.

     След това, дамите от Лайънс клуба ще дарят закупени от тях ръчни часовници, пригодени за нуждите на слепите хора, които изговарят часа и минутите в съответното време от денонощието.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още