Сряда, 21 Февруари 2024

Рут Колева позира стъпила върху мраморния саркофаг в Перущица предизвика обществено недоволство

Рут Колева позира стъпила върху мраморния саркофаг в Перущица  предизвика обществено недоволство
Публикация   07:00     07 Ноемв, 2022 /     akcent.bg   /     382

    Фотосесия с певицата Рут Колева на Паметника на трите поколения в Перущица разбуни духовете, а случаят със скандалните снимки стигна до прокуратурата. Кметът на града Мария Вълканова съобщи за БНТ, че е подала сигнал, тъй като намира кадрите за обидни към потомците на загиналите. На снимките певицата позира предизвикателно върху символичната костница на героите.

   Паметникът на трите поколения е открит по случай 100-годишнината от участието на Перущица в Априлското въстание. Той се издига на историческия хълм "Маньово бърдо" и е със свободен достъп. Затова за снимките не е било необходимо разрешение от общината. За кадрите в града се разбира след като са публикувани и кметът смята, че прокуратурата трябва да се задейства.

   "От една страна това е обида не само към гражданите на Перущица, но и към цялата ни нация, а от друга страна, това е нарушаване на обществения ред. Така, че наистина смятам, че има основания, върху които те могат да стъпят и да вземат съответните мерки", каза Мария Вълканова – кмет на община Перущица.

   "Може би нямаше да срещне такова неодобрение, както и от нас, разбира се, ако стойката ѝ беше по-така прилична", каза Павлина Исова - фондохранител към Исторически музей - Перущица.

   Хората в Перущица очакват извинение, но се надяват и на държавна подкрепа за облагородяване на мястото, за което има готов проект. Министерството на културата също е изискало информация за състоянието на комплекса след случая.

   Рангел Мрянов: "Голяма разруха имаше на този паметник и мисля, че може би Рут Колева добре направи, за да се замислим и да си спомним какво е имало през годините и какво сме направили ние, за да го запазим и да се възмущаваме, когато е трябвало.

   Левон Пакосян: "Би трябвало да се вземат някакви мерки, да има някакво извинение, за да са спокойни хората".

   От общината не са търсили контакт с екипа на Рут Колева. Пред БНТ певицата отказа коментар и препоръча да се обърнем към модното списание, за което е реализирана фотосесията.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha