Вторник, 14 Май 2024

ТМ-Технолоджи изгражда 400-метрова линия за подготовка и боядисване на 80 - тонни конструкции

 ТМ-Технолоджи изгражда 400-метрова линия  за подготовка и боядисване на 80 - тонни конструкции
Публикация   17:38     01 Ноемв, 2022 /     akcent.bg   /     1397

Това е първата по рода си технологичната линия, която ще бъде инсталирана в българско предприятие

    Проектът има за цел създаване и въвеждане в експлоатация на нова, екологосъобразна технологична линия за почистване, подготовка и боядисване на метални повърхнини за заваръчни конструкции.

Международните условия, в които работи компанията се характеризират с бързото разпространение на нови технологии, диверсификация на пазари, глобализация и висока конкуренция.

Въвеждането в експлоатация на тази съвременна линия, ще позволи на ТМ-Технолоджи да задоволява и изпълнява безупречно изискванията за покритие, дори и на най-претенциозните клиенти. Максималните размери на изделията, които могат да бъдат обработвани са 20М х6М х6М.

    С приключването на проекта, компанията очаква да постигне следните резултати:

  • Повишаване на производителността;
  • Намаляване на производствените разходи;
  • Подобряване на енергийната ефективност;
  • Намаляване на емисиите от СО2 и други;
  • Значително подобряване на качеството на изделията;
  • Повишаване степента на автоматизация и подобряване условията на труд.
  • Подобряване конкурентноспособността на фирмата.

    Това е първата по рода си технологичната линия, която ще бъде инсталирана в българско предприятие. Състои се от 4 позиции, като всяка от камерите е произведена по специална поръчка от ТМ-Технолоджи.

    1) Машина за автоматично дробометно почистване на листов материал и детайли –  тази камера се спестява на работниците непривлекателния, тежък, ръчен и вреден за здравето труд, при  почистването  на листовият материали. Ще се използва за метални части минали през лазерен разкрой и през газокислородното рязане.

Производител е словенската компания GostolTST

2) Камера за обезмасляване и фосфатиране, и камера за сушене в тази камера се постигат изискваната за чистота на повърхнините, които следва да бъдат боядисвани.

Производител е италианската компания Eurotherm SpA.

3) Камера за ръчно бластиране на заварени конструкциив тази камера се обработват метални изделия с различна конфигурация, за които не е възможно да се приложи автоматизация на процеса, заради размери или други конструктивни особености.

Производител е турската комания SATMAK MAKINA Sanayi Ticaret Ltd.

4) Камера за ръчно боядисване и сушене на заварени конструкции машината позволява прецизно контролиране на температурата, налягането, обема и чистотата на въздуха в кабината. Оптимизира се процеса на боядисване и сушене по безвреден и иновативен начин.

  Производител е италианската компания NOVA VERTA.

   На 02.11.2022год.ТМ-Технолоджи започва инсталиране и монтаж на камерите.След това предстои въвеждане в експлоатация, провеждане на технологични проби, обучение и окончателно предаване на машините. Новото оборудване ще проработи до 30.04.2023год.

   Финасирането на проект „Повишаване на конкурентоспособността на предприятието“, се осъществява благодарение на финансовата подкрепа на Норвежки финансов механизъм 2014-2021 г. в рамките на Приоритетна област „Иновации за зелена индустрия“ на Програма „Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България“ 

Бюджетът на проекта е 1 539 646 евро, от които 850 000 евро финансиране от Норвежки финансов механизъм 2014-2021.

                                                                      

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha