Вторник, 14 Май 2024

Румен Христов: ГЕРБ има няколко варианта за кабинет, Борисов няма да участва в него

Румен Христов: ГЕРБ има няколко варианта за кабинет, Борисов няма да участва в него
Публикация   08:27     01 Ноемв, 2022 /     akcent.bg   /     412

   Депутатът от коалицията ГЕРБ-СДС и председател на Съюза на демократичните сили Румен Христов обяви пред Би Ти Ви, че обединението има готовност с имената в кабинета, който ще предложат на президента. Той подчерта, че политическата сила има дори няколко варианта, като в тях не присъства името на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който, по думите му, няма да участва в изпълнителната власт.

   "Готвим се много сериозно за съставянето на правителство като първа политическа сила. Осъзнаваме отговорността си. Знаем, че ако се стигне до правителство на малцинството, тази тежка зима ще ни донесе негативи", отбеляза Христов, като уточни, че кабинет на малцинството много трудно може да се случи.

   Той каза още, че съставянето на правителство с евроатлантическо мнозинство е единственият възможен изход от политическата криза. Според него подобен кабинет може да има дори и конституционно мнозинство от 160 гласа.

   Като партньори за такъв кабинет Христов посочи ДПС, но най-добрият вариант за ГЕРБ за коалиция бил с "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Двете формации обаче обявиха, че няма да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ.

Тагове : СДС , ГЕРБ , кабинет ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha