Сряда, 21 Февруари 2024

Над 350 танцови двойки от цял свят ще се състезават в Русе

Над 350 танцови двойки от цял свят ще се състезават в Русе
Публикация   06:28     28 Окт, 2022 /     akcent.bg   /     386

Биг бенд Русе с жива музика за финалите в неделя

   Над 350 танцови двойки от 15 държави са заявили участие в Международния турнир по спортни танци WDSF OPEN “RUSE 2022” този уикенд.

   „В годините назад градът ни е бил първенец и по отношение на този спорт. Първият за България международен турнир по състезателни танци се е провел именно в Русе“, сподели организаторът на събитието и председател на СК „Настроение“ Иван Деспотов.

   Традицията е съхранена и до днес, когато със съдействието на Общината конкурсът ще се случи за 35-и път. Местната управа оказва не само финансова подкрепа, но и помощ за построяването на осветлението и звездната сцена, транспортирането на участниците от чужбина и популяризирането на събитието.

   В турнира ще вземат участие някои от най-добрите танцови двойки в световната ранглиста. Русе ще се представи с 15 двойки от клубовете „Настроение“ и „Фламинго“. Очакванията са за отлично представяне при юношите старша възраст и младежите.

   Надпреварата ще се проведе на 29 и 30 октомври в зала „Арена Русе“, като първият състезателен ден ще е посветен изцяло на латино танците, а вторият – на стандартните.

   На финалите в неделя състезателите ще танцуват под съпровода на жива музика, като на подобно удоволствие се радват много малко международни турнири. Тя ще бъде изпълнявана от Биг бенд Русе с диригент Димчо Рубчев, който е подготвил специални аранжименти за случая.

 

 

Тагове : танци , финали ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha