Десет лекари от лечебните заведения в региона бяха удостоени с почетни знаци и грамоти на Районната колегия на БЛС

Десет лекари от лечебните заведения в региона бяха удостоени с почетни знаци и грамоти на Районната колегия на БЛС
Публикация   21:21     19 Окт, 2022 /     akcent.bg   /     1918

    Десет лекари от лечебните заведения в региона бяха удостоени с почетни знаци и грамоти на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Русе. Званието „Отличен лекар на Регионална лекарска колегия Русе 2022 година“ бе връчено лично от председателя на Управителния съвет на Регионалната колегия на БЛС д-р Цветан Райчинов и е признание за висок професионализъм, човешко и топло отношение към пациента и хиляди спасени животи и облекчени страдания. Медиците получиха и почетни грамоти от областния управител на Русе Анатоли Станев. Събитието се състоя тази вечер в Доходното здание в дунавския град и се проведе минути преди празничния спектакъл на лечебни заведения „Медика“ с управител доц. д-р Кирил Панайотов. „Искам да ви благодаря за професионализма и всеотдайността, които проявявате всеки ден въпреки лишенията, които търпите ежедневно. Много добре осъзнавам, че лекарската професия не се изчерпва с края на работния ден, а е преди всичко въпрос на постоянна отговорност към пациентите, умение за справяне с рискове и посрещане на редица предизвикателства. Всеки ден вие сте хората, на които разчитаме да ни помогнат в някои от най-тежките ситуации“, каза Анатоли Станев.

   С провеждането на поредния голям празник по повод Деня на българския лекар, доц. д-р Кирил Панайотов за поредна година благодари за всеотдайния труд на медиците, като им подарява духовна наслада, чрез театрално изкуство. Тази година управителят на лечебни заведения „Медика“ избра спектакъла „Всички страхотни неща“, поставен от Бойко Кръстанов. Постановката е посветена на дългия път, който сме готови да извървим заради хората, които обичаме. Тя намира перфектния баланс между борбите в живота и това да успеем да отпразнуваме всичко хубаво в него. На събитието присъстваха повече от 650 медици и общественици, като припомняме, че подобни инициативи вече са се превърнали в традиция за ръководството на лечебни заведения „Медика“.

    Днес в структурите на „Медика“ работят повече от 1200 човека. Групата лечебни заведения включва университетска многопрофилна болница, кардиологична болница и физиотерапевтична болница, Диагностично-консултативен център, медицински и логопедични центрове в Русе, както и Балнеокомплекс с медицински център в Нареченски бани, община Асеновград. Всички те предлагат на своите пациенти цялостно медицинско обслужване в редица направления. Преди четири години към голямото семейство на Медика се присъедини и единствената в България ведомства детска градина към болница - Частна детска градина „Дъга - Русе“.

   Признателност към неуморния труд на лекарите изказаха и кметът на Община Русе Пенчо Милков, както и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев. Те връчиха поздравителни адреси на наградените. На събитието присъстваха и заместник-кметовете на Община Русе, както и ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ академик Христо Белоев.

               Наградените лекари са:

д-р Петя Димова Стефанова, която е общопрактикуващ лекар. Завършила е медицина в Медицински университет Варна през 1992-а и има две придобити специалности съответно по вътрешни болести и обща медицина през 1999 и 2016 година;

д-р Стоян Ненков Стоянов – управител на Медицински център – 1, по-известен като бившата Втора поликлиника. Той завършва медицина през 1988 във ВМИ – Плевен, а от 1993-а придобива специалност по спортна медицина в София;

д-р Силви Василев Йорданов – хирург от Университетска болница „Канев“. Той завършва медицина в Унгария през 1988-а, а от 1993 година придобива специалност по хирургия;

д-р Искра Карлова Павлова, завеждащ отделението за възрастни в Специализираната болница за физикална и рехабилитационна медицина „Медика“ ООД. Завършва медицина през 1996-а във Варна, а специалност придобива от 2004 година.

д-р Павлинка Димова Георгиева – завеждащ вътрешното отделение на МБАЛ „Юлия Вревска“ в гр. Бяла. Завършила медицина през 1987-а в Плевен и има специалност по вътрешни болести и пневмология и фтизиатрия

д-р Димитър Георгиев Гетов, който е специалист по пневмология и фтизиатрия и вътрешни болести. Завършил е медицина през 1986-а в Плевен;

д-р Ангелов Енчев Ангелов от Центъра за психично здраве в Русе;

д-р Маргарита Георгиева Калчева-Петкова, специалист по очни болести. Работи в Транспортния диагностично-консултативен център. Завършила е медицина през 1972-а във Варна, а специалност придобива през 1980-а.

д-р Руслан Николов Кулински – специалист по гастроентерология в Комплексния онкологичен център. Завършил е през 2006-а във Варна.

д-р Емил Йорданов Парашкевов – възпитаник на Медицинския университет във Варна. Специалист е по образна диагностика от 1995 година. Над 10 години е бил началник на отделението по образна диагностика в УМБАЛ „Канев“, а от 7 години е в отделение по образна диагностика в Комплексния онкологичен център и УМБАЛ „Медика“.

     Същевременно управителят на Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“ д-р Светослав Дачев бе номиниран и награден на национално ниво за лекар на годината за 2022-а.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още