Гълъб Донев: Нивата на инфлацията достигнаха своя пик, сега с в плато и предстои спад“

Гълъб Донев: Нивата на инфлацията достигнаха своя пик, сега с в плато и предстои спад“
Публикация   19 Окт, 2022   /     akcent.bg   /     371

Нямаме достатъчно оръжие, което да е годно и да предоставим на Украйна, посочи той

   „Нивата на инфлацията достигнаха своя пик, сега с в плато и предстои спад“. Това заяви в предаването „Лице в лице“ служебният министър-председател Гълъб Донев ден преди откриването на първото заседание на 48-ото Народно събрание.

   „Политиките, които са провеждат, са на база заложените в бюджета от редовното правителство. Служебното няма вина за това дали дългът скача, лихвените проценти се покачват, или инфлацията се покачва или спада. Това, което служебното правителство направи, е да успокои темпа на нарастване на инфлацията“, подчерта той.

   Според него усилията на служебния кабинет и на министъра на регионалното развитие арх. Иван Шишков са довели до пускането на газовата връзка с Гърция на 1 октомври и допълни, че това е основната причина за спада в цената на синьото гориво.

   „Това е резултат от усилията и прозрачните процедури за доставка на природен газ. Всички участници ни предоставят по-евтини цени. Цената на газа пада с малко в световен мащаб, а при нас – в пъти. Трябва да се работи, а не само да се говори“, категоричен е той.

    „Служебното правителство имаше ролята да вкара държавата в контрола на границата на „Капитан Андреево“. Ако държавата не беше влязла в своите правомощия, щяхме да имаме проблем с влизането в Шенген. Служебното правителство показа как се действа, а не само да се говори“, обясни служебният премиер.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha