Четвъртък, 16 Май 2024

Десислава Атанасова: Сега ще разберем наясно ли са всички политици с това, което ни казаха хората

Десислава Атанасова: Сега ще разберем наясно ли са всички политици с това, което ни казаха хората
Публикация   17:35     17 Окт, 2022 /     akcent.bg   /     424

   Ще има ли коалиция ГЕРБ – Демократична България? Отговор на този въпрос даде Десислава Атанасова в интервю за бТВ.

   "Логически е издържано ГЕРБ и "Демократична България" да бъдат гръбнакът на едно бъдещо управление. Защото ГЕРБ-СДС и "Демократична България" са част от едно и също европейско семейство”, каза Атанасова. И допълни: „Но очевидно ДБ предпочитат управление с БСП. Не знам дали това може да е логически оправдано, за сметка на управление, което е евроатлантическо и има ясни приоритети и червени линии, които не бива да се прекрачват. Някои от тези червени линии са позицията на двете партии спрямо Украйна, еврозоната, фискалната политика, диверсификацията и ред други теми, по които ние нямаме идеологически противоречия с ДБ. За сметка на това те искат да управляват със своя антипод БСП.”.

   Кажете ми друго ляво правителство, при което е имало такива дефицити. Помним 1997 г., сега не е ли същото? Преди година обедняването и инфлацията не бяха в такива размери, каза още Атанасова.

   "На тези хора единственият им слоган е "Да махнем Гешев". Помните ли, че преди две години, когато започнаха протестите те имаха три основни мишени - Борисов, Цацаров и Гешев. Борисов не управляваше през последните 8 месеца. По-добре ли живее българинът?”, попита Атанасова.

    По думите й резултатите от изборите показаха кого българите искат в управлението.

   Цацаров е втората тема, свързана с антикорупция. Той вече повече от година не е председател на КПКОНПИ. Да не би да няма корупция, той ли беше проблемът? Сега атаката е към Гешев. Добре, ако успеят да махнат Гешев, да прокарат съдебна и правосъдна реформа, каквато те решат. Ако Гешев го няма, да не би репортажите от квартал "Надежда" от тази сутрин да изглеждат по друг начин? Да не би да спрат всички криминални престъпления? Да не би да няма да има пак пияни и дрогирани зад волана?", продължи с въпросите Демислала Атанасова.

   Демократична България засега е категорична – отказва коалиция с ГЕРБ.

Тагове : Атанасова , ГЕРБ ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha