Хандбалистките на Бяла играха достойно, но загубиха от рутинирания състав на гръцкия Анагениси Арта

Хандбалистките на Бяла играха достойно, но загубиха от рутинирания състав на гръцкия Анагениси Арта
Публикация   18:40     16 Окт, 2022 /     akcent.bg   /     513

   Бяла загуби от гръцкия Анагениси Арта с 26:32 (15:19) в "Арена Бяла" в срещата-реванш от втория кръг на турнира за купата на Европейската хандбална федерация (ЕХФ) за жени и отпадна от надпреварата.

   Първата среща вчера завърши 21:21 (11:10) и така шампионките на България бяха елиминирани при дебюта си в състезанията на  Стария континент.

   Двубоят започна равностойно, но с три поредни гола  гъркините се отдалечиха с 11:8 в 12-ата минута. В последствие след няколко добри прояви на вратарката Нигина Сайдова гостенките дори успяха да увеличат преднината си до 17:12, а до почивката момичетата на Виктория Жосан успяха само да съкратят изоставането си до 15:19. 

   Българките започнаха добре втората част и намалиха до 17:19, а Валерия Горенко дори пропиля възможност да доближи Бяла само на гол от съперника. Още няколко пропуска позволиха на Анагениси отново да изгради аванс от 25:19 малко преди средата на полувремето, а до края гостенките запазиха предимството си и продължават напред в турнира.

   Христина Бабий беше най-резултатна за домакините с 9 гола, а Кристина  Иванова добави 4.

Мария Нула и Анастасия Метелска бяха най-добри за гъркините с по 7 попадения.

  

Треньорката на женския отбор на Бяла Виктория Жос : "Играта днес ми хареса повече от вчера, въпреки че загубихме.

" Участието в евротурнирите е само плюс за нас, защото така отборът расте", каза треньорката на хандбален клуб Бяла Виктория Жосан след поражението от гръцкия Анагениси Арта с 26:32 (15:19) по-рано днес в "Арена Бяла" в срещата-реванш от втория кръг на турнира за Купата на Европейската хандбална федерация (ЕХФ) за жени и отпаднето от надпреварата. Първата среща вчера завърши 21:21 (11:10) и така шампионките на България бяха елиминирани при дебюта си в състезанията на Стария континент.

   "Играта днес ми хареса повече от вчера, въпреки че резултатът не е добър за нас. Ако през цялото време играехме добре в защита, мисля, че резултатът щеше да бъде друг", заяви още Жосан. 

Тагове : ханбал , жени ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha