Понеделник, 13 Май 2024

Предизвестено: Николай Събев се отказва от парламента

Предизвестено: Николай Събев се отказва от парламента
Публикация   21:08     05 Окт, 2022 /     akcent.bg   /     463

    Бившият министър на транспорта Николай Събев е подал молба за отказ от депутатското си място в 48-ото Народно събрание в Централната избирателна комисия.

   Собственикът на куриерската фирма "Еконт" водеше листата на "Продължаваме промяната" в град Русе и отново получи най-много преференции от всички кандидати за народни представители- над 2200 гласа.

   Причините Събев да се откаже от мястото си в парламента са неизвестни. По време на предизборната кампания за изборите през ноември миналата година Събев беше един от основните дарители на ПП.

   Докато изпълняваше функцията на транспортен министър Николай Събев обеща грандиозни промени като високоскоростен интернет и безплатна чаша вино за пътниците в БДЖ. Обещанията му останаха неизпълнени.

   Според източници, близки до Събев, успешният бизнесмен не е харесал управленската практика за намеса в работата му в транспортното министерство. Пример за подобни действия са включването на Даниела Везиела в борда на БДЖ, а скоро след това са искали нейното отстраняване.

  Събев е изразил и разочарование от липсата на перспектива и развитие на родния му град и това допълнително е допринесло за решението му да се оттегли от политиката.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha