Неделя, 3 Декември 2023

Представяне на книгата „Кинезитерапия при болки в лумбалния отдел на гръбначния стълб“

Представяне на книгата „Кинезитерапия при болки в лумбалния отдел на гръбначния стълб“
Публикация   10:25     30 Септ, 2022 /     akcent.bg   /     272

    На 30-ти септември 2022 г. /петък/ ще се проведе представянето на книгата на Александър Андреев и Кристиян Бахдасарян „Кинезитерапия при болки в лумбалния отдел на гръбначния стълб“. Събитието ще се състои от 18:00 ч. в корпус „Кинезитерапия“ на РУ „Ангел Кънчев“, разположен на ул. „Александровска“ № 97.

   Авторите са с дългогодишна практика и опит в областта на рехабилитацията на опoрно-двигателния апарат. Александър Андреев има докторска дисертация в областта на гръбначния стълб и е преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Кристиян Бахдасарян е практик, магистър кинезитерапевт и води упражнения по клинична практика на студентите от специалност „Кинезитерапия“ към същия университет. Двамата автори са част от екипа на МЦ „Медика Експерт“.

   През последните десет години, изявените кинезитерапевти изследват и описват различни клинични случаи в базите на Лечебни заведения „МЕДИКА“ и Русенския университет, които са отразени в монографията. Чрез задълбочените анализи в книгата, практическите знания и умения се преплитат с научната информация относно болките в кръста. Печатното издание е богато илюстрирано със снимков материал и описани комплекси с упражнения, които със сигурност са в полза на всеки един човек с оплаквания в тази област на гръбначния стълб.

   На официалното представяне на монографията свидеообръщенияще се включат плувецът Теодор Цветков, европейският шампион по щанги Стилиян Гроздев, европейската шампионка по бокс Габриела Димитрова, лекоатлетът параолимпиецХристиян Стоянов и други изявени шампиони, които доверяват своето възстановяване и добра форма в ръцете на авторите.

   Всички желаещи лекари, кинезитерапевти и граждани, които искат да увеличат познанията си и да обменят опит в контрола на болката в кръста са добре дошли. Организаторите са предвидили изненади и подаръци за гостите, подготвени от тях и спонсорите на проекта. Събитието е с вход свободен.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha