Новорегистрирана фирма ще строи ТИР паркинг на общински терен

Новорегистрирана фирма ще строи ТИР паркинг на общински терен
Публикация   15:54     08 Септ, 2022 /     akcent.bg   /     1045

„Тир Паркинг Русе“ ЕООД ще строи буферния ТИР-паркинг в Русе. Това стана ясно след приключване на обявения от Община Русе публичен конкурс за осъществяване на проекта.

   В конкурса участва още една фирма – „Ай Би Ти Ти“ ООД. И двете фирми са със софийска регистрация. „Тир Паркинг Русе“ е регистрирана  преди седмица.

  В офертата е предложено 165 календарни дни за изграждане на паркинга при изисквани 270 дни, 300 календарни дни за завършване на целия обект при заложени от общината 365 дни. 

За правото на строеж ще бъдат платени 18 200 000 лв.

  Припомняме, ча извънредно заседание на общинския съвет Община Русе се ангажира да организира конкурс, на който да се явят частни фирми. Две основни изисквания бяха  заложени към тях – ежегодно от паркинга общината да получава минимум 600 хил. лв., както и осигуряването на паркоместата да се извърши в рамките на 9 месеца. Наддаването ще започне от 18 млн. лв., което е общата сума за 30-те години на експлоатация.
 
  Според побликация в "Капитал" "проблемът в Русе е в избраната схема, която много прилича на онази на Капитан Андреево. А тя е напреднала - общината до дни ще избере частна фирма, която да купи правото за строеж, като идеята е тя да построи паркинга срещу разсрочено плащане на 18 млн. лв. и да го управлява заедно с прилежащите магазини, тоалетни и контролно-пропускателен пункт.
 
... Строителен предприемач изчисли, че полагането на бетон върху 114 декара би струвало около 10-11 млн. лв., а сградите са с малка квадратура и стойност. Общината е стигнала до друго число - 18 млн. лв."

-----------------------------------------------------------------------------------------

   „Тир Паркинг Русе“ ЕООД е регистрирано на 31 август 2022 г. , със седалище и адрес на управление в София, ж.к. „Люлин“, сочи справка в Търговския регистър.

   Предмет на дейност са посочени  строеж и експлоатация на обекти; инвестиции в строителството, покупка и продажба на недвижими имоти и др.

Управител на дружеството е Анелия Николаева Лазарова, а за собственик на капитала е записано – „Елшица - 99“ ЕАД,  регистрирано с капитал от 100 000 лв.

  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha