Понеделник, 20 Май 2024

За първи път българска компания печели Grand Stevie по време на Международните бизнес награди

За първи път българска компания печели Grand Stevie по време на Международните бизнес награди
Публикация   08:10     24 Авг, 2022 /     akcent.bg   /     386

   Scalefocusе първата българска компания, която получи престижната награда Grand Stevie за продукта си SoundVision– иновация за по-добра мобилност на хората с увредено зрение. Призът бе спечеленпо време на 19-тото издание на годишните международни бизнес награди – най-голямата световна програма за бизнес награди.Втората награда, с която компанията бе отличеназа същия продукт, е GoldStevie в категорията „Решение за здравни технологии“.

   SoundVision е хардуерно и софтуерно решение с цялостна комбинация от функции, което предоставяна незрящите и хората с нарушено зрение нови начини за взаимодействие със света и е уникално за глобалната здравна индустрия. Устройството е с размер на длан и удобно за използване. В комбинация с мобилно приложение, SoundVision помага на потребителите да станат по-активни и независими, като предоставя информация в реално време за заобикалящата среда.

  Първото Grand Stevie за Българияотива при Scalefocus след като компанията получи средна оценка 9.11/10 за своята кандидатура, което е най-високо оценената номинация за нов продукт в категорията за „Решение за здравни технологии“.

„Идеята за проекта SoundVision възникна като част от вътрешен хакатон, който проведохме в Scalefocus преди време, а днес имаме патент за иновативно умно устройство за асистиране на незрящи хора чрез сензорен хъб, което идва да замени белия бастун и помага в редица други дейности. Устройството е разработено изцяло в компанията – от идея, през дизайн, до създаване на софтуера и хардуера. Изключително сме горди от това постижение. То показва за пореден път, чеиновативното мислене е залегнало дълбоко в ценностите и културата на компанията и е основна движеща сила на Scalefocus.”казва Иван Иванов, изпълнителен директор на компанията.

  Продуктът SoundVision е разработен с подкрепата на Иновация Норвегия,в партньорство с Норвежкия компютърен център, „Адаптор“Норвегия и Фондация„Синергиа“ в България.

Тагове : Grand Stevie , награди ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha