Понеделник, 20 Май 2024

Нов шеф на Държавен фонд ,,Земеделие,,

 Нов шеф на Държавен фонд ,,Земеделие,,
Публикация   22:21     19 Авг, 2022 /     akcent.bg   /     314

   Бивш директор в различни структури на Националната агенция по приходите (НАП) оглави Държавен фонд "Земеделие". Георги Тахов е назначен за изпълнителен директор с решение на днешното заседание на управителния съвет. Негови заместници ще бъдат Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев, съобщиха от Министерството на земеделието.

   Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" днес е взел решение, с което е освободен изпълнителният директор на Разплащателната агенция Николай Каварджиклиев, както и заместниците му Венцислава Монева, Петя Славчева и д-р Климент Петров.

   Георги Тахов е доктор по икономика, специалност "Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка". Има магистърски степени по "Счетоводство и контрол" от ВФСИ "Д. А. Ценов", Свищов, "Право" от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", както и "Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред" от Академията на МВР.

   Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Георги Тахов притежава дългогодишен управленски опит в Националната агенция за приходите. Владее немски и английски език, се посочва в официалната му биография.

   Тахов бе директор на териториалната дирекция на НАП в Пловдив от април 2013 до април на 2015 г., когато е освободен от поста. Преди това е работил като директор на териториалната дирекция на приходната агенция в Пазарджик, а по-рано е бил зам.-директор на на данъчните в София.

Тагове : шеф , земеделие ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha