Партийни назначения налагат без конкурси свои креатури в регионалните държавни структури и фирми в Русе

Партийни назначения налагат без конкурси свои креатури в регионалните държавни структури и фирми в Русе
Публикация   09 Авг, 2022   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1062

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и обкръжението смаяха с безпардонните си уволнения и партийни назначения

        В  рамките на два месеца от встъпване в длъжност Председателят на КЗП е прекратил служебните правоотношения на Главния секретар,  на две трети от  регионалните директори на институцията /останалите двама в него момент са били  в отпуск по болест.

   Уволненията на инспекторите в областните градове е на основание „дигитална некомпетентност“. Издадените заповеди са немотивирани и не посочват конкретни факти и обстоятелства, подкрепящи решението на органа по назначаване.

   На тяхно място в противоречие и заобикаляне на Закона за държавния служител са  назначени лица без конкурс, без необходимия за длъжността професионален опит и стаж на експертни длъжности и нарочно упълномощени от Председателя на КЗП с функциите на регионални директори.

   Това се казва в сигнал до министър- председателя и до главния прокурор на България.

  За добро или за хубаво, регионалният директор на КЗП Цветан Христов е бил болен и заповедите за масовото обезглавяване на институцията не му е връчена.

  Това обаче не пречи месец по-рано, на 6 юли дирекцията да се сдобие с нов член. Работилата до този момент на гише в  Инфоцентъра на Общината Виолета Добрева се изстрелва до 5-я етаж на Кораба и акустира като главен експерт в Комисията. ... И със заповед е назначена да замества Христов. При наличието на още трима експерта работещи в регионалната структура.

  Това назначение би било наистина безумно, ако все пак намира логично обяснение с масовите партийни назначения на Корнелия Нинова и на хора от нейното обкръжение.

  До скоро икономическият министър Корнелия Нинова масово отстраняваше специалисти и служители, назначени с конкурси, за да назначава хора от своето обкръжение. Неофициално Добрева е била предложена и назначена без конкурс и без да отговаря на изискванията за 6-годишен управленски опит от ... Георги Стоилов. Явно потъпкването на законите се е превърнало в практика в министерството на Нинова, тъй като бившият БСП депутат, неуспял да се пребори за стола на управителя на ВиК- Русе, измести изп. директор и с него целия борд на "Свободна зона", също без конкурс.

    И в този случай доводите са повече от безумни- "заради неизпълнение на Бизнесплана", а такъв дружеството е изготвило, но не е бил приет от принципала на Зоната е изготвила, .

   И като капак на червените партийни назначения в Русе е опитът за  смяна на директора на Напоителни Системи - Долен Дунав Миглена Трифонова с БСП активиста от Търговище Иво Донев. Трифонова обжалва уволнението си и промяната не бе вписана в съда.Това обаче бе дело на тогавашния земеделски министър и настоящ водач на листата на БСП в Русе Иван Иванов.

 p.s. И най- циничното в случая е, че Нинова и партийните и креатури взеха да вдигат дой и да се жалват от репресии.

   Явно лидерът на червените се е излъгала в неистовото желание за управление на държавата, както като възможности, така и като срокове.

Тагове : назначения , БСП , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha