Вторник, 30 Април 2024

Тенът, с който (не) се гордеем

Тенът, с който (не) се гордеем
Публикация   07:38     08 Авг, 2022 /     Борислав Димитров   /     460

Има някои "разлики", които никак не са забавни.... или пък са

   Няма значение дали обичаш да се излагаш на слънце или не, при всички положения ще ти се наложи да го правиш. Дали защото и ти като другите живееш със заблудата, че слънцето е само на плажа и после онзи злополучно появил се тен „на ръкав” от разходките в Борисовата през май трябва да се изравнява, или просто те е страх от постваканционните расисти, чиято цел е с една дума да ликвидират цялата ти насъбрана позитивна енергия от почивката само защото не си достатъчно почернял. „Ама ти на море ли си бил/била? Не е трябвало въобще да ходиш, ако това ти е тенът.“ Важното е да знаеш, че равномерно почерняват само нудистите, останалите се задоволяваме с някой от следните видове тен:

ЧАДЪРЕН ТЕН
Плажуването е изкуство и точна наука едновременно.

   Въпреки че звучи просто, много хора го правят погрешно, защото забравят най-важното – дошъл си да почиваш, а не да се правиш на wannabe атлет, като по цял ден играеш бийч волей или плуваш по десет пъти до шамандурата и обратно.

Истинската почивка включва лек морски бриз, бира, нещо за четене и плътна сянка с минимално излагане на слънце, по възможност само за зареждане на бира (и източването й). Така или иначе в интернет има стотици статии за вредите от слънцето, които после може да цитираш на познатите като оправдание за липсата на тен.

ШОФЬОРСКИ ТЕН
Това не е тен, това е пърформънс (или арт инсталация, не знам кое точно). Среща се в различни разновидности в зависимост от предпочитаното лятно облекло, но условието е линиите да са максимално добре изразени. Класика в жанра е добре познатата комбинация: къси гащи+тениска, но по-смелите и бягащи от клишето любители залагат на потници, особено ако са прекарали във фитнеса периода от предното море и искат да покажат на всички резултатите от това. Последните няколко сезона хит в шофьорския тен е V-образното деколте, което на голо стои като елегантен накит около врата.

    АКСЕСОАРЕН ТЕН
Ако забележите човек с доста тъмно лице и светли кръгове около очите, най-вероятно този човек е прекарал доста време във водата, практикувайки някакъв воден спорт, или може би плажният му аутфит не позволява да свали рейбанките от 200 лева.

    Перфектно допълнение тук е тенът „на часовник”, особено за спортните маниаци, които не могат да оцелеят без да следят нонстоп показателите на тялото си и изминатите крачки.

   ХОРАТА ОМАРИ
Лятната почивка не е успяла, ако всичко е минало по план. Както казва Жокера, трябва да внесеш малко анархия във ваканцията си. Има много начини да го направиш, но най-популярният сред плажуващите си остава изгарянето на слънце и прекарването на поне 3 дни от почивката в хотела, обилно намазан с кисело мляко. Заспиването на плажа е най-честата причина за това, но немалък процент изгаряния са причинени и от ширещите се заблуди като „Фактор 15 ми е достатъчен“, „Само лицето е важно да си пазя“, „Не ми трябва крем, докато е облачно“, „Аз имам малко тен, той ме пази от слънцето“ и други подобни. Естествено и Майката природа може да е ударила едно рамо.

   Където и да отидеш, винаги около теб ще има хора, чиято кожа е толкова бяла, че започваш да се чудиш, дали това не са слезли от небето ангели, облечени в приказен щит, който заслепява целия плаж.

Междувременно този щит е само привиден, защото се запалва дори през плътен слой от 50+ фактор в 19:30 часа и превръща тези хора в ходещи огньове, и нагледно предупреждение към останалите какво може да се случи, ако не се внимава със слънцето.

    САНДАЛЕН ТЕН
Когато лятото навлезе в своя разгар и горещините станат непоносими, всички знаем, че носенето на сандали с чорапи е немислимо (бога ми, не само тогава). Затова е време да издокараш визията на древен римлянин и да обуеш любимите сандали на бос крак. Ако прекараш така достатъчно време под слънцето, дори след като свалиш сандалите, видимо няма да се забелязва, че си ги свалил. Най-хубавото на този не особено приятно изглеждащ тен е, че ако не си фен на сандалите, няма как да те споходи.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha