Четвъртък, 18 Юли 2024

Отново блокират блокирания от месеци с ТИР-ове Дунав мост

Отново блокират блокирания от месеци с ТИР-ове Дунав мост
Публикация   03 Авг, 2022   /     ТЕКСТ И СНИМКА: Румен НИКОЛАЕВ   /     879

Авариен ремонт на Кръговото при ДИЗ "Тегра" ще направи ситуацията непредвидима

От 18:00 часа  жителите на близкия до Русе град Мартен отново излизат на протест срещу огромните опашки от тирове, които пречат на местните и на русенци да стигнат и да се върнат от работните си места. Те ще затворят голямото кръгово кръстовище  на Дунав мост, като този път се заканват, че ще опънат палатков лагер и няма да освободят движението докато проблема им не бъде решен.

 Кметът на Мартен Димо Тонев също ще участва в протеста. Той настоя транзитно преминаващите камиони да не преминават през проверки като другите камиони, като мярка за облекчаване на ситуацията.

  Както вече Акцент.БГ писа, от ДИЗ Тегра на предишна среща в кметството на Мартен предупредиха, че предстои авариен ремонт на участък от Кръговото към индустриалната зона. Оттам потвърдиха и дори заявиха, че вече са събрали и оферти за предстоящия ремонт. Това означава, че преминаването на ТИР-ове през този участък ще бъде още повече усложнено.

  Вече не изглежда реалистично и използването на паркинга на Пристанищен комплекс, където украински ТИР-ове- по 30-40 чакат за митническа обработка. Невъзможно е и използването на плаца в граничната зона като паркинг, тъй като все още там действа пункта за бежанци. Макар и доста по-рядко, но вчера например са влезли 3 автобуса с укрансци, предимно деца и са потърсили статут на бежанци.

  Както вече стана ясно, кметът на Русе Пенчо Милков е категорично против ТИР-ове да се редят по бел. "Тутракан".

  Дългоочакваното пускане на РО-РО терминала, както се очаква, няма да се случи по-рано от началото на септември. Безводието допълнително утежнява ситуацията. Но почти всички, ангажирани с евентуалната експлоатация на новото- старо съоръжение, ще реши проблема с тапата на Дунав мост.

Организаторите на протеста са получили разрешение от общината за протеста, но са предупредени от полицията, че нямат право да затварят движението на международния път. Те обаче са категорични, че няма да се съобразят с тези разпоредби, защото вече няколко месеца органите на реда не могат да въведат ред в движението и да подобрят живота на хората в района.  

Тагове : ТИР , Дунав мост ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha