Събота, 27 Април 2024

,,Лудогорец,, загуби от ,,Динамо,, след груби грешки в защита и много пропуски

,,Лудогорец,, загуби от ,,Динамо,, след груби грешки в защита и много пропуски
Публикация   07:26     03 Авг, 2022 /     akcent.bg   /     571

   "Лудогорец" загуби с 1:2 от "Динамо" Загреб в първи мач от третия предварителен кръг в Шампионската лига. Българският шампион не успя да се възползва от домакинството си и изостава с едно попадение преди реванша.

   Грешки в отбраната попречиха на тима на Анте Шимунджа.

  В шестата "Динамо" откри с попадение на Дино Перич, а три по-късно вратарят на "Лудогорец" Серджио Падт си отбеляза автогол. В 22-ата минута Бернард Текпетей се разписа и върна надеждите на 11-кратния шампион.

   В нападение българският тим създаде редица положения, но успеваемостта беше много ниска. От своя страна "Динамо" отправи само два точни удара.

   Реваншът e след седмица в Загреб.

Треньорът на българския тим Анте Шимунджа остави на пейката Кирил Десподов и Спас Делев,за сметка на Текпетей и Рик Джонатан, а от първата минута започнаха новото попълнение Якуб Пьтровски и младият Иван Йорданов.

"Лудогорец" подходи агресивно и до петата минута имаше два отлични шанса. Пиерос Сотириу стреля по земя, но бранител на хърватите успя да избие малко пред голлинията. От последвалия корнер дойде нов удар, но той премина встрани от целта.

След тези две ситуации "Динамо" получи шанс и го използва. В шестата минута защитникът Дино Перич се пребори за топката и с удар от въздуха пред погледа на Оливие Вердон реализира - 0:1.

Преди да успеят да отговорят българските футболисти получиха и втори удар. След атака отляво топката беше центрирана остро успоредно на голлинията, Падт опита да я избие с крак, но вместо това позволи тя да се удари в стъпалото му и да влети в мрежата за втори път.

С два гола пасив "Лудогорец" имаше големи трудности, но успя да се съвземе сравнително бързо. В 22-ата минута Текпетей показа настоятелност и с мощен удар от малък ъгъл изненада хърватския вратар - 1:2.

  През второто полувреме именно българският шампион беше по-активен и търсеше начин да стигне до нови голове. Шимунджа пусна на терена Десподов, Делев и бразилския нападател Игор Тиаго, но "Динамо" успя да издържи.

   В края на мача хърватският тим можеше да стигне и до трети гол, но Лука Менало би над вратата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha