Четвъртък, 2 Май 2024

Анелия Нунева е предложена за почетен гражданин на Русе

Анелия Нунева е предложена за почетен гражданин на Русе
Публикация   17:44     11 Юли, 2022 /     akcent.bg   /     523

   Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, председателят на постоянната комисия по младежта и спорта Елисавета Досева и общинските съветници Евгени Игнатов, Деян Недков, Айдоан Джалил и Мирослав Славчев предлагат спортната гордост на България в леката атлетика Анелия Нунева да бъде удостоена със званието "Почетен гражданин на град Русе". Това съобщиха от Общинския съвет в крайдунавския град. 

   "Русе е известен като град на първите неща и тук несъмнено са родени големи таланти, хора с отличия, с постижения в различна област и най-важното - хора, които мотивират и вдъхновяват останалите", обясняват общинските съветници.

  Предложението е разгледано на председателски съвет и е получило единодушно подкрепа от всички присъстващи членове. 
Мотивите са свързани с множеството успешни спортни постижения, обществената дейност и навършването на 60-годишна възраст на Анелия Нунева. Тя има неподобрен републикански рекорд на 200 метра - 22,01 секунди от 1987 години.

   Анелия Нунева е един от инициаторите на възобновения лекоатлетически турнир "Младост". Тя е също спортен директор и председател на организационния комитет на международното състезание "Пробег на свободния дух Русе - Гюргево".



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha