Четвъртък, 16 Май 2024

,,Албена,, вече е с почти запълнен капацитет през пика на лятото- 15 юли- 15 август

,,Албена,, вече е с почти запълнен капацитет през пика на лятото- 15 юли- 15 август
Публикация   10:10     11 Юли, 2022 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     591

   Албена вече с с почти запълнен капацитет през пика на лятото- 15 юли- 15 август. Това съобщи за Акцент.БГ Велина Гюмова,  старши мениджър „Продажби” в курортен комплекс „Албена”.

    Въпреки че цените са увеличени с 10 до 15 на сто, интересът към почивка тук е очаквано голям. От общо 33 хотела, резервации и гости има за 27 от тях. Реално във врамевия диапазон средата на юли- август в Албена ще почиват около 15 000 летовници.

  Традиционно най-много са българите и румънците. В сравнение с миналата година германците са два пъти повече, но с около 50 процента по-малко спрямо предпандемичната 2019 година.

  Освен тях в комплекса ще почиват големи групи организирани туристи от Скандинавия, Полша, Чехия и Франция.

  На база концесионната такса чадър и два шезлонга са 21 лева. Първи и втори ред са платени независимо от това, че са в зоните на хотелите, поясни още Гюмова. Едва от трети ред от морето почиващите в хотелите на първа линия ще може да ги ползват безплатно.

   Паркирането също ще се плаща по тарифите от преди пандемията- 5 лева за денонощие на големия паркинг на Автогарата, 10 лева в централна зона и по 20 лева в непосредствена близост до плажа.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha