Вторник, 21 Май 2024

Георги Кръстев ГЕРБ участва в международна лятна академия по Европейско частно право в Университета в Залцбург

Георги Кръстев  ГЕРБ участва в международна лятна академия по Европейско частно право в Университета в Залцбург
Публикация   18:40     05 Юли, 2022 /     akcent.bg   /     291

   Областният координатор на ГЕРБ-Русе Георги Кръстев замина за Залцбург, където ще участва в провеждащия се Летен университет по Европейско частно право. Кръстев, който е студент по Право в Русенския университет, спечели стипендия за участие във форума след обявен конкурс от Университета в Залцбург.

   Повече от 100 студенти от повече от 40 различни страни се събират с преподаватели и интерактивно обсъждат частното право! Академията за европейско частно право, в сътрудничество с Университета в Залцбург и водещи университети по света е инициатор и създател на програмата, а продължителността на обучението е от 4 до 16 юли. Присъстват повече от 40 професори, както и няколко съдии от Върховните съдилища и/или Съда на ЕС. Те идват от почти всички държави-членки на Европейския съюз, но също така и извън него (Канада, Пуерто Рико, Русия, Южна Африка, Турция), за да запознаят студентите със съответните им правни системи и да обсъдят основните характеристики на тези правни системи . Въпроси, които имат значение за сравнителните и международните юристи, също се обсъждат и доразвиват по време ежедневните кръгли маси, където група преподаватели представят своите идеи и дебатират с участниците. Предоставя се възможността за по- практичен поглед върху разликите между правните системи по време на семинарите, където се обсъждат казуси, за да се покаже как едни и същи факти могат или не могат да доведат до различни резултати в различните правни системи.

   Лятното училище се провежда в юридическия факултет в Залцбург. Факултетът се намира в сърцето на историческата част на града, в така наречения Toskanatrakt, сграда от 12-ти век и бивша резиденция на архиепископа. Сред гост-лекторите са съдии от върховни съдилища като лорд Томас (досегашен главен съдия на Англия и Уелс), Матиас Ноймайр (съдия от Върховния съд на Австрия), Инета Зимеле (председател на Конституционния съд на Латвия), проф. д-р. Паскал Пишона (президент на Европейския институт по право и ръководител на катедра „Частно и римско право“ на ЮФ на Университета във Фрибург), проф. д-р. Волфрам Бухвиц (действащ съдия и преподавател в Университета във Вюрцбург), проф. д-р. Ерик ван ден Оут (преподавател в Свободния университет в Брюксел), практикуващи адвокати от различни държави и др.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha