Приключи успешно 8то издание на международната научна конференция Energy Efficiency and Agricultural Engineering

Приключи успешно 8то издание на международната научна конференция Energy Efficiency and Agricultural Engineering
Публикация   09:01     04 Юли, 2022 /     akcent.bg   /     299

   Приключи успешно 8то издание на международната научна конференция Energy Efficiency and Agricultural Engineering. В продължение на три дни участници от Румъния, Франция, ЮАР, Мексико, Турция, Словакия , Русия, Молдова, Сърбия и много български висши училища обсъждаха получени резултати от изследвания в областта на модерната енергетика и  земеделие. Особен акцент беше поставен и на предизвикателствата пред съвременното обучение и образование.

   За първи път в проявата беше включен панел „Диалог Университет-бизнес“ В него се  представиха водещи фирми, специализирани в областта на изделия за възобновяемата енергетика, научни издания и колективи, работещи по международни проекти, свързани с тематиката на конференцията. Голяма румънска делегация, водена от чл.-кор. Валентин Недеф, Президент на сената във “Vasile Alecsandri “University of Bacau (Румъния), се запозна с образователната и научна инфраструктура на Русенския университет.

   Беше подписан COLLABORATION AGREEMENT IN THE AREA OF SCIENTIFIC RESEARCH, INNOVATION AND TECHNOLOGY TRANSFER между двете организации. Научната конференция беше наситена и с редица културни прояви.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha