JPMorgan предупреждава за петрол за $380 при отмъщение от Русия

JPMorgan предупреждава за петрол за $380 при отмъщение от Русия
Публикация   07:31     03 Юли, 2022 /     akcent.bg   /     305

   Цената на петрол барел сорт Brent може да достигне "стратосферните" 380 долара, ако Русия намали производството в отговор на санкциите на САЩ и ЕС, пише Bloomberg, позовавайки се на анализатори от JPMorgan Chase. Сега барел петрол Brent струва 119 долара.

    В уведомление до клиенти на банката експертите ѝ посочват, че Москва може при най-лошия сценарий да намали производството с 5 милиона барела на ден. В същото време руската икономика няма да пострада значително, за разлика от останалата част от света, според JPMorgan Chase. Ако Русия намали производството не с 5 милиона, а с 3 милиона барела, на ден петролът ще се покачи до 190 долара.

   Според анализаторите руските власти може да отговорят на евентуално понижаване на цените на петрола с намаляване на износа. "Има възможност (руското) правителство да отговори със съкращения на производството, за да навреди на Запада", се казва в писмото.

   Южнокорейската информационна агенция Yonhap съобщи, че Вашингтон е поискал от Сеул да подкрепи предложението за таван на цените. Финансовите министри на двете страни обсъдиха тази идея, а ръководителят на корейското министерство на финансите Чу Кюнг Хо поиска конкретен план за действие.

   В началото на юни Европейският съюз наложи шестия пакет от санкции срещу Русия с ембарго върху доставките на петрол по море. Тогава руският вицепремиер Александър Новак призна, че до края на годината цената на петрола ще надхвърли 150 долара за барел.
Тагове : JPMorgan , цена , петрол ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha