Четвъртък, 16 Май 2024

Байдън обърка три пъти Сирия с Либия, говорейки за Русия

Байдън обърка три пъти Сирия с Либия, говорейки за Русия
Публикация   08:03     02 Юли, 2022 /     akcent.bg   /     340

Господи, какво унижение за тая велика държава. И не, той не е виновен, пише Ирини Зикидис

   Говорейки за възможността за сътрудничество с Москва, президентът на САЩ Джо Байдън имаше предвид Сирия, когато говореше за Либия, каза неговият съветник Джейк Съливан.

   На въпрос дали Байдън е имал предвид Сирия, когато споменава Либия, Съливан каза: „Да, да, това имаше предвид“, съобщава ТАСС .

   „Трябва да работим заедно с Русия. Необходимо е да се увеличи сътрудничеството с Либия, по-специално в хуманитарната сфера “, каза Джо Байдън.

   Американският президент отбеляза, че Русия е отхапала повече, отколкото може да сдъвче при възстановяването на Сирия, и добави Либия към изречението.

   Джо Байдън също призова Русия да помогне за задоволяване на основните икономически нужди на бедстващото население, започна да говори за други области на сътрудничество, но се прекъсна, отбелязвайки, че не трябва да се преговаря публично.

   Те /руските войски/ се намират там без възможност да наложат ред в региона, това не може да се постигне, без да бъдат обезпечени основните икономически потребности на хората – каза Байдън. – Така че аз се надявам, че ще можем да стигнем до споразумение, което ще ни помогне да спасим живота на хора, например в Либия“.

  Помощниците на американския президент предпочетоха да не отдават особено значение на тази очевидна грешка. Те заявиха, че казвайки Либия, Байдън явно е имал предвид Сирия. Това оправдание обаче не спаси президента на САЩ от насмешки в социалните мрежи.

   „Трябва да дойдат медиите и да преведат и да ни разкажат какво точно е казал президентът Джо Байдън“, написа потребител в Twitter. „Вероятно, когато бомбардираш толкова много страни едновременно, е трудно да следиш всички“, саркастично посочи ливанският политолог Сара Абдала.

   Припомняме, че отново на английска земя американският президент Джо Байдън изпадна в смущаваща ситуация, изгубвайки се.

   Видео, разпространено в социалните мрежи, показва как държавният глава влиза в кафене в Корнуол, което със сигурност не е част от плана на лидерите. А докато се скита из заведението, Байдън попада на журналист, който го пита: "Как протичат вашите срещи в Корнуол?", на което американският президент отговаря: "Много добре".

   Консерваторите, които отдавна поставят под съмнение психическото здраве на Байдън, казват, че клипът е "болезнен за гледане".

   За щастие, съпругата на Байдън - Джил, се намеси в ситуацията. Тя го изведе от кафенето, докато вечерящите там се забавляваха със случващото се.

   Господи, какво унижение за тая велика държава. И не, той не е виновен, пише Ирини Зикидис в социалната мрежа Фейсбук.

   Той е един стар, уморен и вече неадекватен политик, курдисан за безпомощен президент, за да обслужва една арогантна неолиберална доктрина. Ужасното усещане за срам и неудобство остава за нас.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha